Abolfazl Adinezadeh (17) werd doodgeschoten tijdens protest in Iran.
Volledig scherm
Abolfazl Adinezadeh (17) werd doodgeschoten tijdens protest in Iran. © Facebook

Iraanse politie schiet 17-jarige jongen dood op meter afstand tijdens protest

Het aantal doden tijdens de protesten in Iran blijft stijgen. Deze week raakte bekend dat een 17-jarige schooljongen werd gedood tijdens een anti-regeringsprotest. De tiener zou volgens een doktersverslag op slechts een meter afstand zijn neergeschoten.

 1. PORTRET. Iraanse muurklimster ‘vergeet’ hoofddoek en wordt instant verzetsheldin
  PREMIUM

  PORTRET. Iraanse muurklim­ster ‘vergeet’ hoofddoek en wordt instant verzetshel­din

  Een al dan niet bewust vergeten hoofddoek: meer had de Iraanse muurklimster Elnaz Rekabi (33) niet nodig om de onrust in haar thuisland nog wat harder aan te wakkeren. Met onbedekte haardos sport beoefenen - zoals Rekabi dat afgelopen zondag in Zuid-Korea op het Aziatische kampioenschap deed - is één van de zwaarste overtredingen die Iraanse vrouwen kunnen begaan. Het maakte van Rekabi instant een verzetsheldin. Al doet ook het Iraanse regime nu alle moeite om haar weer in de armen te sluiten. Of beter: in de pas te doen lopen.
 2. “Spoorblunder van de eeuw”: Spanje spendeert 260 miljoen euro aan nieuwe treinen die te groot zijn om door tunnels te rijden

  “Spoorblun­der van de eeuw”: Spanje spendeert 260 miljoen euro aan nieuwe treinen die te groot zijn om door tunnels te rijden

  In Spanje is de commotie rond de aankoop van een dertigtal nieuwe treinen volledig ontspoord. Eerder raakte bekend dat het Spaanse ministerie van Transport in totaal 258 miljoen euro had geïnvesteerd in de bouw van nieuwe treinen die in de noordelijke regio’s Cantabrië en Asturië zouden worden ingezet. Nu blijkt er echter één probleem te zijn: de voertuigen zijn een stuk groter dan ‘normale’ treinen en geraken niet door de tunnels die ze op hun route tegenkomen.