De 33-jarige Elnaz Rekabi is spoorloos, zo vertelden haar vrienden aan BBC.
Volledig scherm
De 33-jarige Elnaz Rekabi is spoorloos, zo vertelden haar vrienden aan BBC. © Captures d'écran IW Sports

Iraanse klimster die zonder hoofddoek verscheen op kampioenschap in Zuid-Korea is verdwenen

De Iraanse klimster Elnaz Rekabi (33), die afgelopen zondag opzien baarde door zonder hoofddoek in actie te komen op de Aziatische kampioenschappen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, is verdwenen. Vrienden van Rekabi hebben aan de Britse omroep BBC laten weten dat ze geen contact meer met haar konden krijgen.

5 reacties

 • Eric Servaes

  5 maanden geleden
  Ik hoor net dat he5 niet dragen van een hoofddoek een misdrijf is in Iran. Ok, en sinds wanneer gelden de wetten van Iran in Zuid Korea ???
 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Hopelijk is ze ondergedoken en veilig en wel.
 • jan gypers

  5 maanden geleden
  Spijtig dat we weer weerloos moeten vernemen dat prachtige mensen weggerukt worden uit onze samenleving.
 • koenraad decapmaker

  5 maanden geleden
  Een hoofddoekvrije wereld zou er zoveel verdraagzamer uitzien. Een grote stap voor de rechten van de vrouwen.
 • wesley netnem

  5 maanden geleden
  Zijn toch allemaal Fijne Regimes die het echt goed voor hebben met hun Volk veel beter dan onze regimes !?
 1. Mahsa (31) vecht voor meer vrouwenrechten in Iran na dood van haar 22-jarige naamgenoot: “Ik ben zelf ook gearresteerd en geslagen door de zedenpolitie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  Mahsa (31) vecht voor meer vrouwen­rech­ten in Iran na dood van haar 22-jarige naamgenoot: “Ik ben zelf ook gearres­teerd en geslagen door de zedenpoli­tie”

  Het is nu een maand geleden dat de Iraans Mahsa Amini (22) stierf aan de gevolgen van vermoedelijk politiegeweld. Al even lang wordt er geprotesteerd in het land voor meer vrouwenrechten en tegen het regime. Ook elders in de wereld komen mensen samen om hun stem te laten horen. Zo ook zaterdagmiddag in Brussel, waar de Antwerpse Mahsa (31) het opneemt voor haar naamgenoot en alle andere vrouwen in Iran. “Iraanse vrouwen weten niet hoe de wind door hun haren voelt, hoe de zon op hun huid brandt, hoe je een knuffel of een kus kan geven op straat, hoe je met je hond door het park kan wandelen.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.