Archieffoto: een Trump-pop wordt hard aangepakt tijdens een Iraanse betoging in mei.
Volledig scherm
Archieffoto: een Trump-pop wordt hard aangepakt tijdens een Iraanse betoging in mei. © AP

Iraanse Ayatollah dreigt Perzische Golf in "rode zee" te veranderen bij Amerikaanse aanval

Een invloedrijke Iraanse ayatollah heeft er vandaag mee gedreigd dat als de Verenigde Staten Iran zouden aanvallen, de Perzische Golf in een "rode zee" herschapen zal worden. "Als ze ons zullen aanvallen, dan zullen we de kleur van de Perzische Golf van blauw in rood veranderen", zei ayatollah Ali Mowahdei Kermani tijdens het vrijdaggebed in hoofdstad Teheran, aan het adres van de VS.

10 reacties

 • Bianca Vantieghem

  2 jaar geleden
  Ik begrijp niet hoe heel veel mensen denken dat Amerika de brengers van vrede zijn. Het zijn samen met rusland en groot br. het grootste vergif op deze wereld. Enkel zichzelf en de mannen met geld telen en moeten ze daarvoor een oorlogske uitvechten geen probleem de wapenindustrie moet ook opleveren natuurlijk. Enzovoort
 • Frank Kerstens

  2 jaar geleden
  Dat de zogezegde geestelijken eens in de spiegel kijken.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Als de VS Iran zouden aanvallen (nooit, denk ik), dan zou de VS wel eens heel verrast kunnen zijn door steun aan Iran uit de minst verwachte hoeken.
 • Jef Lois

  2 jaar geleden
  Er mogen 10x zoveel mensen wonen maar er zijn er ook een heel deel die van de Ayatollahs af willen en een vrij leven willen. Ik vermoed echt dat Iran als het echt tot een treffen komt niet opgewassen zal zijn tegen de Amerikanen. Ze hebben zo een nadeel in de lucht dat ze zeer weinig tegen de Amerikanen zullen kunnen doen.
 • Jozef Hendrickx

  2 jaar geleden
  Mijnheer Goossens met hoeveel zijn of waren de Japanners ?
 1. Iran: “Witte Huis is mentaal achterlijk”, sancties betekenen “permanente einde van de diplomatie”

  Iran: “Witte Huis is mentaal achterlijk”, sancties betekenen “permanente einde van de diplomatie”

  Het Iraanse regime beschouwt de sancties die Amerikaans president Donald Trump gisteren aankondigde tegen opperste leider Ali Khamenei en minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif als “het permanente einde van het pad van de diplomatie”. Dat zegt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Abbas Mousavi. President Hassan Rouhani noemde het Witte Huis dan weer “mentaal achterlijk”.