Beelden van de crash.
Volledig scherm
Beelden van de crash. © screenshot

Iraans leger geeft toe Boeing per ongeluk te hebben neergehaald

Iran heeft het Oekraïense toestel dat woensdag neerstortte bij Teheran “per ongeluk” neergehaald. Dat zegt het leger van Iran in een verklaring die door de Iraanse staatstelevisie werd verspreid. Een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde neemt volgens diezelfde bron de verantwoordelijkheid van het drama op zich.

158 reacties

 • Davey Elberts

  1 jaar geleden
  Stefan vanwijnsberghe. Militairen hebben niet de wettelijke plicht om al hun bevelen op te volgen, maar om de mensen te beschermen. Het doden van ongewapende burgers is simpelweg een oorlogsmisdaad. Als jij het bevel krijgt om een vliegtuig neer te halen en je bent op de hoogte dat het een passagiersvliegtuig betreft, mag jij het bevel weigeren uit te voeren. Als soldaat moet je geen hersenloze pion zijn di3 alles dlet wat er bevolen wordt. Je moet ook zelfstandig en logisch nadenken.
 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Die gasten weten nog niet dat die raketten de warme uitlaatgassen volgen van gelijk wel vliegend tuig. Waarschijnlijk de verkeerde raketten gebruikt. Zo blijkt hebben ze grotendeels een deel van hun eigen volk vermoord. Maar ja het zullen niet de opdrachtgevers, ook niet de hogere officieren ook niet de lagere officieren, maar de sukkels die op het knopje hebben geduwd die zullen nu worden opgehangen. Net als die sukkels in Saoudie Arabie, waar de koning een lastige journalist liet vermoorden.
 • Chris Devlaeminck

  1 jaar geleden
  Eerst liegen en als ze zien er niet onderuit te komen de schuld bij de VS leggen.
 • ETIENNE BOECKX

  1 jaar geleden
  Mogen wij van nu ook alle overtredingen die wij begaan als een spijtig ongeluk categoriseren.
 • Gino Sinnesael

  1 jaar geleden
  Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom Irak geen stem laat gelden. Wat doet Iran steeds "militair" op Iraaks grondgebied? Kan en mag dit zomaar? Aangezien Irak geen stem laat horen: zijn de Iraakse leiders het dan eens met de visie en acties van Iran???
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Oekraïne krijgt van VS “belangrijke gegevens over vliegtuigcrash” en wil onderzoek door internationale coalitie

  Oekraïne krijgt van VS “belangrij­ke gegevens over vliegtuig­crash” en wil onderzoek door internatio­na­le coalitie

  De Verenigde Staten hebben "belangrijke gegevens" over de crash van een Oekraïense vliegtuig in Iran doorgespeeld aan de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. Dat maakten de Oekraïense diplomatieke diensten bekend. De Nederlandse inlichtingendienst MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) zegt over informatie te beschikken dat de Boeing 737 met aan boord 176 personen waarschijnlijk werd neergeschoten.
 1. Video toont moment waarop Oekraïens vliegtuig geraakt wordt door raket
  UPDATE

  Video toont moment waarop Oekraïens vliegtuig geraakt wordt door raket

  In een video die gisteravond op het internet verscheen, is te zien hoe het Oekraïense vliegtuig dat woensdag neerstortte boven Iran geraakt wordt door een raket. Tijdstip, locatie, richting en hoogte komen overeen met de tot nu toe bekende gegevens van de vliegtuigcrash. Er is een kleine ontploffing te zien, maar het vliegtuig explodeert niet. Het toestel keerde zelfs nog om naar de luchthaven, maar stortte dan neer met 176 slachtoffers als gevolg. Iran heeft inmiddels toegegeven dat het het toestel “per ongeluk” heeft neergehaald.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven