Bloemen en knuffels bij de gedenkplek voor de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26) bij het Hebehuis in het Nederlandse Vught.
Volledig scherm
Bloemen en knuffels bij de gedenkplek voor de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26) bij het Hebehuis in het Nederlandse Vught. © ANP

Inzamelingsactie uitvaart van overleden Nederlands meisje Hebe levert bijna 50.000 euro op

Een inzamelingsactie voor de uitvaart van het afgelopen week overleden Nederlandse meisje Hebe is afgesloten. In één dag werd bijna 50.000 euro, het streefbedrag, gedoneerd.

 1. Hyperactieve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepressiva en angstremmers
  2

  Hyperactie­ve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepres­si­va en angstrem­mers

  Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica in onze waterlopen zorgen voor hyperactieve kreeftjes en roekeloze vissen. Dat blijkt uit een grote studie uit Nederland. In België is de situatie niet anders. “Eén op de tien Belgen slikt zulke medicijnen, en die stoffen komen terecht in onze waterlopen”, aldus Dirk Halet van het Vlaams Kenniscentrum voor Water (Vlakwa) bij Radio 1. Met alle bizarre gevolgen van dien.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. “Eén ding weet ik zeker: Sanne reed niet bewust de gracht in”: beste vriend getuigt na dodelijke afloop bij verdwijning Hebe (10) en Sanne (26)
  PREMIUM

  “Eén ding weet ik zeker: Sanne reed niet bewust de gracht in”: beste vriend getuigt na dodelijke afloop bij verdwij­ning Hebe (10) en Sanne (26)

  “Het was de allergrootste nachtmerrie die niet mocht uitkomen, maar nu toch waarheid is.” Vrienden en familie van de Nederlandse Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn gebroken nadat de politie officieel bevestigde dat de lichamen in de teruggevonden Kia Picanto wel degelijk van de vermiste twee zijn. Hoewel alles op een noodlottig ongeval wijst, blijft er nog onduidelijkheid. “Sanne zou Hebe nooit iets aandoen”, zegt haar beste vriend Mark Deckers (35).