Inwoners schuilen in metrostation Kharkiv: “Kinderen niet tonen dat we bang zijn”

Oekraïne heeft een eerste bange oorlogsnacht achter de rug. Het metrostation in Kharkiv doet dienst als schuilkelder. “We werden om 5 uur ‘s ochtends wakker door de explosies in de stad”, vertelt Oksana. Volgens CNN-journaliste Clarissa Ward doen de taferelen zelfs denken aan Wereldoorlog II.

15 reacties

 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Het is niet Poetin alleen maar de Stalinistische cultuur bij de oude rakkers in het Kremlin en de maffia daar .Stalin heeft er ook veel vermoord ,eigen aan de zgng. democratisch systeem ,zie ook vergif .Ze weten nooit van iets
 • willems michel

  1 jaar geleden
  Alle grote Europese leiders ( sorry De Croo ) zijn met Poetin gaan praten. Waar hebben zij het dan over gehad ? Over de duiven ? De laatste was Macron, graag meer uitleg.
 • carlos demaeyer

  1 jaar geleden
  Carlos De Maeyer ja Nato maar vooral de politiek is nu bezig met eigen behoud ,fouten van het verleden toedekken en wat gaat er gebeuren niets ,zoals met alle zaken in Europa ,energie ,handel ,trade banken ,enz gewone mensen zullen weeral de rekening betalen in leed en financieel ,
 • Christine Van Der Stocken

  1 jaar geleden
  Oekraïne staat alleen. De NAVO-landen kunnen enkel wat met het vingertje zwaaien, want ze zijn bang. Zie de speech van De Croo... zou beter eens de democratie in eigen land herstellen. Ook hier zijn er alleen maar burgers als slachtoffers. De rest zit op een gouden kussen.
 • Paul Van fraeyenhove

  1 jaar geleden
  Iets meer dan de helft van de Oekraïners is voor aansluiting bij de NAVO, de andere helft is pro-Russisch. Het Westen had uit zo'n verdeeld land gewoon moeten wegblijven. Maar zowel Rusland als het Westen zijn overtuigd van hun eigen grote gelijk en de Europese bevolking zal het bekopen. Met dank aan Guy Verhofstadt en co. die daar nog wat olie op het vuur gingen gooien.