Foto’s op Twitter tonen hoe deuren in het getroffen gebouw met ijzeren staven waren geblokkeerd.
Volledig scherm
Foto’s op Twitter tonen hoe deuren in het getroffen gebouw met ijzeren staven waren geblokkeerd. © Twitter, AP

Inwoners brandend flatgebouw zaten als ratten in de val door strikte coronaregels in China: zeker 10 doden

BuitenlandEen brand met zeker tien doden heeft tot grote protesten geleid tegen de coronamaatregelen in de Chinese stad Urumqi in de provincie Xinjiang. Op videobeelden is te zien dat veel mensen door de straten lopen en schreeuwen dat de strenge lockdown moet worden opgeheven.

 1. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 1. Onthuld: de geheime plek in Polen waar ze dag en nacht kapotgeschoten Oekraïense tanks herstellen
  PREMIUM
  28

  Onthuld: de geheime plek in Polen waar ze dag en nacht kapotge­scho­ten Oekraïense tanks herstellen

  De westerse hulp aan het Oekraïense leger gaat veel verder dan het leveren van tanks. Zo is er ook een helpdesk opgezet die Oekraïense soldaten kunnen bellen als ze problemen hebben met hun materieel. En valt het mankement niet vanop afstand te verhelpen, dan is er een geheime werkplaats in Polen die dag en nacht werkt om stukgeschoten tanks en kanonnen te herstellen. Geheim, maar vindbaar genoeg om te weten dat de plek een link heeft met het Vlaamse Evergem.