Opperrabbijn Ephraim Mirvis: Labour "kan niet langer beweren de partij van gelijkheid en antiracisme te zijn".
Volledig scherm
Opperrabbijn Ephraim Mirvis: Labour "kan niet langer beweren de partij van gelijkheid en antiracisme te zijn". © EPA

Invloedrijke Britse opperrabbijn hekelt antisemitisme bij Labour: “Nieuw gif dat zich in partij heeft genesteld”

Opperrabbijn Ephraim Mirvis van het Verenigd Koninkrijk heeft hard uitgehaald naar de Labour-partij en de manier waarop zij omgaat met het uitbannen van antisemitisme binnen de partij. Hij roept mensen bij de parlementsverkiezingen van 12 december op "te stemmen met hun geweten".

3 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  "Anti-Zionist" en "Anti-Joods" zijn niet synoniem. "Anti-Zionist" is een politieke overtuiging.
 • Jean-Luc BARRA

  3 jaar geleden
  Het gif komt eveneens van jullie. EUROPA is altijd door de eeuwen heen een gastvij continent geweest. Het zijn die godsdiensten ( moslims in het bijzonder) die geschiedenislang onze cultuur van openheid, tolerantie en gelijkheid hebben trachten te vernietigen.
 • Roland Q

  3 jaar geleden
  is het ook niet wat makkelijk om alles en iedereen die zegt dat Israel fout bezig is een antisemiet te noemen? Zionisme en semitisme zijn nog wat anders, net zoals je anti-vaticaan kan zijn en daar niet tegen gelovigen.
 1. Zeker zes superjachten die gelinkt worden aan Russische oligarchen van radar verdwenen
  13

  Zeker zes superjach­ten die gelinkt worden aan Russische oligarchen van radar verdwenen

  Minstens zes superjachten die gelinkt worden aan gesanctioneerde Russische oligarchen geven niet langer hun positie door via het automatisch identificatiesysteem (AIS), waarmee schepen gevolgd kunnen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse zondagskrant ‘The Observer’ en analisten van het inlichtingenbedrijf VesselsValue. De eigenaars van de jachten vrezen vermoedelijk dat hun eigendom in beslag zal worden genomen.
 2. Britse ex-premier Tony Blair stemt enkel op eigen partij “omdat het moet”: “Marxistische vleugel is de baas bij Labour”

  Britse ex-pre­mier Tony Blair stemt enkel op eigen partij “omdat het moet”: “Marxisti­sche vleugel is de baas bij Labour”

  Huidig premier Boris Johnson en zijn Labour-rivaal Jeremy Corbyn fantaseren er alle twee op los. Dat zegt de voormalige Britse premier Tony Blair (Labour) vandaag in een speech. Geen van beiden zou een overwinning verdienen bij de verkiezingen op 12 december, aldus Blair, die een fel tegenstander is van de brexit. Blair zal wel op zijn eigen partij stemmen, maar enkel “omdat het moet”, klinkt het. “De marxistisch-leninistische vleugel is vandaag de baas bij Labour.”