Politieagenten beveiligen de omgeving bij een inval in Berlijn.
Volledig scherm
Politieagenten beveiligen de omgeving bij een inval in Berlijn. © REUTERS

Invallen bij extreemrechtse groepering met plannen om bij gewapende staatsgreep parlement van Duitsland te bestormen

De Duitse politie is op 130 plaatsen binnengevallen bij leden van de zogenaamde Reichsbürger-beweging in Duitsland. Daarbij zijn 25 leden en aanhangers van de extreemrechtse beweging opgepakt. Ze planden een gewelddadige staatsgreep en waren van plan om gewapend het Duitse parlement te bestormen. Een van de opgepakte leden is een rechter in Berlijn en oud-parlementslid voor de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). Rusland ontkent dat het betrokken is bij het plan om de Duitse staat omver te werpen.

9 reacties

 • RUDI AKKERMANS

  2 maanden geleden
  De leugen regeert, zelfde fabeltjes als de politiek in Belgie verzon met BBET, enkel en alleen om de aandacht af te leiden van de eigen politieke chaos en wanbeheer. Schulz is een zwakkeling en een marionet van de USA, de Duitse bevolking is hem intussen ook al beu!
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Paul & Frederik, er staat wel duidelijk vermeld in het artikel dat men 21.000 aanhangers vermoed. Tel daar dan ook nog een hoop leeghoofden bij die op het moment van bestorming het "leuk" vinden om mee te doen, krijg je wel degelijk een gevaarlijke situatie waarbij slachtoffers kunnen vallen. Héél lachwekkend niet?
 • Nema De Geest

  2 maanden geleden
  Niet te snel weglachen. Dat deden ze met de "clowns" van Sharia4Belgium ook. Extreemrechts en de verdedigers van het extreemrechtse gedachtegoed verspreiden haat en leugens om nog meer haat aan te wakkeren.
 • Arne Van Gheluwe

  2 maanden geleden
  Het is goed dat die opgepakt zijn. Ik hoop nog dat die effectief vastgehouden worden, en ook dat de politieke verantwoordelijken van die stromingen, en de politici die dezelfde haatboodschappen verspreiden ook aangepakt worden
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  In elk land zijn er gasten die rondlopen met te weinig zuurstof in hun hersenen. In elk land zijn er ook politici die deze mensen inspireren. Die politici hebben dat niet zo graag, maar toch, maar toch ... een beetje nostalgie, een beetje anti-establishmnent, een beetje 'sterke leider', een beetje 'blank' een beetje 'vrouw aan de haard', en we hebben een cocktail die deze gasten graag nuttigen.
 1. Politiegeweld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arrestaties

  Politiege­weld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arresta­ties

  In de Verenigde Staten blijft politiegeweld nog steeds een enorm groot probleem. Niet alleen Tyre Nichols (29), de zwarte man waarvan schokkende beelden van het politiegeweld werden gedeeld, maar ook talloze anderen werden er slachtoffer van in de VS. Onder hen Patrick Lyoya, 26, en Jayland Walker, 25, beiden doodgeschoten in 2022. Én ook beiden ongewapend. Volgens de cijfers was 2022 dan ook het dodelijkste jaar in de VS: de politie doodde 1.176 mensen. Sinds 2013 zijn het er in totaal al 11.168 door dodelijk politiegeweld.
 1. Jihadistisch en extreemrechts geweld blijft grootste terreurdreiging in Europa vormen

  Jihadis­tisch en extreem­rechts geweld blijft grootste ter­reurdrei­ging in Europa vormen

  Vorig jaar werden in de Europese Unie vier terreuraanslagen gepleegd, naast elf verijdelde en mislukte aanslagen. Dat blijkt uit het jaarlijkse terreurrapport Terrorism Situation and Trend Report (TE-SAT) dat Europol woensdag publiceert. De balans valt daarmee in 2021 een pak lager uit dan een jaar eerder. Toen telde Europol 57 gelukte, mislukte en verijdelde aanslagen. Toch mag dat de aandacht niet doen verslappen, beklemtoont de Europese organisatie: terroristen die alleen handelen en banden met jihadisten of extreemrechts hebben, blijven de grootste bedreiging vormen.