Links: presentator Andrey Norkin. Rechts: Victor Olevitsj.
Volledig scherm
Links: presentator Andrey Norkin. Rechts: Victor Olevitsj. © RV

Intussen op de Russische staats-tv: “Rusland heeft zichzelf overschat en kan al acht maanden op rij niet winnen”

Opnieuw een opvallende uitspraak op de Russische staatstelevisie: een expert gaf er openlijk toe dat de troepen van Vladimir Poetin zichzelf overschat hebben. “Ze kunnen al acht maanden op rij de oorlog niet winnen”, klinkt het.

 1. Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

  Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

  Jevgeni Prigozjin, de baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft aan een regionaal nieuwskanaal gezegd dat het “zeer waarschijnlijk” is dat de Russische stad Belgorod een van de doelwitten zal zijn bij het op handen zijnde grote offensief van de Oekraïense troepen. In een video op zijn eigen Telegramkanaal zet hij heel concreet het aanvalsplan uiteen waarmee Oekraïne volgens hem zijn hele grondgebied wil heroveren, inclusief de Krim.
 2. ‘Hotel Rwanda’-baas wordt zaterdag vrijgelaten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  ‘Hotel Rwan­da’-baas wordt zaterdag vrijgela­ten: “Resultaat van verlangen om relaties tussen VS en Rwanda te herstarten”

  Paul Rusesabagina, de Belgische Rwandees die bekend is door de film ‘Hotel Rwanda’ en tot een celstraf van 25 jaar werd veroordeeld wegens “terrorisme”, wordt zaterdag vrijgelaten. Dat heeft de Rwandese minister van Justitie Emmanuel Ugirashebuja gezegd aan persagentschap Bloomberg. De vrijlating kadert in een verlangen om de banden met de Verenigde Staten te “herstarten”, schrijft regeringswoordvoerder Stéphanie Nyombayire op Twitter.