Derk Sauer (rechts), uitgever van 'The Moscow Times', schat de schade voor Poetin in, nadat de Russen zich hebben teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson.
Volledig scherm
PREMIUM
Derk Sauer (rechts), uitgever van 'The Moscow Times', schat de schade voor Poetin in, nadat de Russen zich hebben teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson. © rv

INTERVIEW. Ruslandkenner Derk Sauer: “Zelfs na drama in Cherson blijft de gewone Rus Poetin steunen”

Nu de Russische troepen zich hebben teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson, duiken her en der kritische stemmen uit Rusland zelf op. Militaire bloggers hebben het over “hoe Russische hoop wordt vermoord” en zeggen dat Vladimir Poetin het vertrouwen van zijn eigen bevolking verliest. Moet de president zich zorgen maken? Broeit er iets in Rusland? Derk Sauer, de Nederlandse uitgever van de Russische internetkrant ‘The Moscow Times’ is duidelijk: “Ik zie maar één ding dat het vertrouwen in Poetin kan schaden.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten”
  Play
  UPDATE
  124

  Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondge­bied vechten”

  Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.
 3. Nieuwe details over gevangenisleven van Eva Kaili, ex-vicevoorzitter van Europarlement, in Haren: “Ze poetst voor 75 cent per uur”

  Nieuwe details over gevangenis­le­ven van Eva Kaili, ex-vicevoor­zit­ter van Europarle­ment, in Haren: “Ze poetst voor 75 cent per uur”

  Het leven in de gevangenis van Haren ziet er voor Eva Kaili (44), de ex-vicevoorzitter van het Europees Parlement die betrokken is bij het spraakmakende corruptieschandaal, heel wat minder glamoureus uit dan de Griekse gewend is. Eerder beweerde Kaili al dat ze “gemarteld” wordt omdat ze haar dochtertje amper mag zien. De Britse krant ‘The Financial Times’ heeft nu nog meer details over haar leven als gedetineerde vrijgegeven. “Ze poetst in de gevangenis en krijgt daar 75 cent per uur voor”, klinkt het onder meer.