Professor Luc De Vos en de matroesjka met de beeltenis van Poetin.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Luc De Vos en de matroesjka met de beeltenis van Poetin. © Photo News

INTERVIEW. Professor Luc De Vos (75) over strategie en tactiek in Moskou en Kiev: “Pas als Russische moeders de lijkzakken niet meer pikken, zal de oorlog eindigen”

Nog even en de oorlog in Oekraïne is zes maanden bezig, maar het front zit op slot en de vrede lijkt ver weg. Heeft Oekraïne de middelen voor een groot bevrijdingsoffensief? Treffen de economische sancties de gewone Rus? Groeit er protest in Moskou tegen Poetin? Hoe sterk staat Zelensky in onderhandelingen? Professor krijgskunde Luc De Vos (75) van de Koninklijke Militaire School zoekt antwoorden.

22 reacties

 • PETER PERMENTIER

  1 week geleden
  Rusland bouwde wat ze nu vernietigen ook de nucliare powerplant die ze nu bezetten in 1985 in bedrijf genomen voor 100% in 1990, daarna is er een verdrag ondertekend tussen de USA en USSR dat ukraine soverein zou blijven, sinds 2014 is er stoke brand gesticht door de EU ministers en hun beloftes van aansluiting bij de Nato, ik denk dat ze in Ukraine stilaan moeten gaan beseffen dat het slechts bij beloftes zal blijven indien niet gaan er nog vele slachtoffers in Ukraine die daar gelukkig waren
 • John Rogers

  1 week geleden
  Velen vergeten de Westerse miliaire ondersteuning aan deze burgeroorlog ook leidt tot meer miserie voor iedereen, het humanitas begrip ondermijnd zoals in ieder oorlogsconflict de waarheid wederom eerst sneuvelde..
 • Catherine Mistiaen

  1 week geleden
  De nieuwe heldinnen zijn allang niet meer de moeders. Dat was in de vorige eeuw zo. De nieuwe heldinnen, dat zijn de vrouwelijke soldaten, die poseren in camouflagekostuum, met een kalashnikov in de armen. Vrouwen die schieten en vechten. Dàt zijn de nieuwe heldinnen.
 • geert Verschelde

  1 week geleden
  Zonder steun van het Westen was Oekraïne nu al volledig bezet en kwam Polen en andere landen aan de beurt. Want Poetin wil het Rusland met zijn invloed tot aan de Berlijns muur herstellen, zoals het na de tweede wereldoorlog was.
 • Magda De Munck

  1 week geleden
  Waarom blijven de Russische moeders het pikken?