Oekraïense soldaten vuren een Amerikaanse Javelin-raket af tijdens oefeningen in de regio Donetsk, in het oosten van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense soldaten vuren een Amerikaanse Javelin-raket af tijdens oefeningen in de regio Donetsk, in het oosten van het land. © AP

INTERVIEW. Professor Jonathan Holslag over de oorlogsdreiging van Rusland: “Zelfs zonder oorlog heeft Poetin Europa al verslagen”

Komt er opnieuw oorlog in Europa? De spanningen rond Oekraïne lopen de laatste dagen zo hoog op, dat de kans op een gewapend conflict toeneemt. Maar zelfs zonder een militaire oorlog heeft de Russische president Vladimir Poetin al gewonnen, zegt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). “Er komt een einde aan de droom van Europa als grote wereldspeler.”

88 reacties

 • Kurt Hardrada

  2 dagen geleden
  Rusland is de enige die de plannen van de NWO in de weg staat, daarom wil het Westen absoluut oorlog met Rusland
 • alfons schouwaerts

  2 dagen geleden
  En hier gaan ze vollop inzetten zich nog meer afhankelijk te maken van het Russisch gas, en onder inpuls van de linkse partijen en hun bezuinigingen werd ons leger afgebouwd. Opvallend Biden is amper een jaar aan de macht en de spanningen escaleren. Europa zal ontbonden worden.
 • Marc Puystiens

  2 dagen geleden
  Geen probleem. België zal Rusland zeer hard treffen met een handelsembargo waarbij de Russen geen appeltjes meer van ons gaan krijgen..
 • Refter Noorderlaan

  2 dagen geleden
  Wat heeft Europa te betekenen tegen een land als Rusland, niets als de Russen willen staan ze op 14 dagen in Brussel of Parijs nog voor de NAVO ėėn voertuig heeft buitengereden. En als het tot een conflict komt is het voor goed gedaan met ons Europa en onze "welvaart". En lees wederom is het duidelijk dat België beschikt over een papieren en kartonnen leger, wat met een klap van de kaart wordt geveegd door de Russen, ons leger is ėėn bataljon van de Russen. Hou toch op met stoer doen!
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 dagen geleden
  Het is duidelijk, dat de bevolking van links Wallonië Rusland aanbidden. Als nu de rest van Vlaanderen ook gaan meedoen, dan staat België klaar voor de overgave aan Rusland zonder een schot te lossen. En vergeet niet dat de haat voor Amerika moet worden vergroot, want die zijn echt niet te vertrouwen. Want een mooie kapitalist, is een dooie kapitalist. Haal de mooie rooie vlag onder je bed vandaan, zing het het strijdlied van de socialisten, gecomponeerd door de in Gent geboren Pierre De Geyter.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.