Oekraïense soldaten vuren een Amerikaanse Javelin-raket af tijdens oefeningen in de regio Donetsk, in het oosten van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense soldaten vuren een Amerikaanse Javelin-raket af tijdens oefeningen in de regio Donetsk, in het oosten van het land. © AP

INTERVIEW. Professor Jonathan Holslag over de oorlogsdreiging van Rusland: “Zelfs zonder oorlog heeft Poetin Europa al verslagen”

Komt er opnieuw oorlog in Europa? De spanningen rond Oekraïne lopen de laatste dagen zo hoog op, dat de kans op een gewapend conflict toeneemt. Maar zelfs zonder een militaire oorlog heeft de Russische president Vladimir Poetin al gewonnen, zegt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). “Er komt een einde aan de droom van Europa als grote wereldspeler.”

89 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Rusland beschermt zijn grens tegen een oorlogzuchtige demente zot .Overal wapens leveren en conflicten veroorzaken is het enige wat Amerika doet.En Duitsland (dus de EU) knielt omdat zij economisch veel te verliezen hebben want hun auto export naar Amerika. groeit.Zij hebben niets te verliezen zij stoken bruinkool.En waar denk je dat Biden en de UK hun oorlogje gaan uitvechten? Net zoals de vorige keer is de EU de luk.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Leidt de expansiegedrag van Biden en de NANIO tot een nieuwe wereldoorlog? Moeten daar voor duizenden mensen sterven ?
 • Kurt Hardrada

  1 jaar geleden
  Rusland is de enige die de plannen van de NWO in de weg staat, daarom wil het Westen absoluut oorlog met Rusland
 • alfons schouwaerts

  1 jaar geleden
  En hier gaan ze vollop inzetten zich nog meer afhankelijk te maken van het Russisch gas, en onder inpuls van de linkse partijen en hun bezuinigingen werd ons leger afgebouwd. Opvallend Biden is amper een jaar aan de macht en de spanningen escaleren. Europa zal ontbonden worden.
 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  Geen probleem. België zal Rusland zeer hard treffen met een handelsembargo waarbij de Russen geen appeltjes meer van ons gaan krijgen..