De Deense topviroloog Jørgen Eskild Petersen houdt zijn hart vast in eigen land.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deense topviroloog Jørgen Eskild Petersen houdt zijn hart vast in eigen land. © RV

INTERVIEW. Deense topviro­loog houdt zijn hart vast voor eigen land: "Doe ons niet na. Dan loopt het mis”

“Of dit goed afloopt? Daar vrees ik heel hard voor. Onbegrijpelijk dat mijn eigen Deense regering deze beslissing heeft genomen. Het aantal besmettingen zal de komende weken niet te overzien zijn.” Aldus de Deense topviroloog Jørgen Eskild Petersen over het eerste ‘rijk der vrijheid’ in de Europese Unie. Gisteren kondigde de Deense regering trots aan dat daar vanaf 1 februari weer alles mag én niets nog hoeft: “Maar wacht toch nog maar even met ons na te bootsen”, waarschuwt professor Petersen. 

54 reacties

 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Afwachten , dan zien en oordelen .
 • Johan Aerts

  1 jaar geleden
  Al deze schommel bewegingen en regeltjes her en der gaat voor een ongeziene knal zorgen.
 • Patricia Helewaut

  1 jaar geleden
  Gewoon stoppen met testen te pas en te onpas Verkoudheden en griep test men toch ook niet Als je het hebt zal het wel overgaan zoals verkoudheden en griep En stoppen met corona als een prioritaire ziekte te beschouwen En vooral stoppen met de voorbehouden bedden voor corona in ziekenhuizen want die willen ze vullen, ook al is het voor 1 dag, maar dit blijft de cijfers hoog houden zonder reden Maar de inkomsten zouden kelderen bij een aantal en dat willen we toch niet, toch?
 • Piet Uytebroeck

  1 jaar geleden
  We moeten ons niet langer blind staren op de besmettingscijfers. Ik ken ondertussen genoeg mensen die positief (geweest) zijn en allemaal zijn ze na dag 3 terug 100%. Dit zijn zowel gevaccineerden als ongevaccineerden en dit van alle leeftijden. En ja, er zullen altijd mensen zijn die er wat langer en meer van zullen weten, maar we kunnen de huidige situatie toch niet meer vergelijken met 2 jaar geleden. Andere maten, andere gewichten...
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Die topviroloog zou wel eens gelijk kunnen krijgen.