“Interne machtsstrijd losgebarsten”: Poetin laat propagandist oppakken die banden heeft met Wagner

Er zijn beelden opgedoken van een Russische propagandist die op brute wijze wordt gearresteerd omdat hij zich heeft uitgesproken tegen hoge Russische functionarissen. Opmerkelijk is dat Aleksej Slobodenjoek banden heeft met Wagner, de paramilitaire groep die het vuile werk opknapt voor Poetin. Met de arrestatie lijkt het onderlinge wantrouwen steeds grotere proporties aan te nemen.

23 reacties

 • Patrick Devogelaere

  2 maanden geleden
  We moeten onderscheid maken tussen de bende van Putin en het Russische volk... we zijn in oorlog met Putin niet met Rusland.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Zelfs het moreel in die Wagner militie is beneden alle peil gezakt. Ervaren moordenaars verlaten het zelfs en ze rekruteren nu ook al gelijk wie. Worden gebruikt om de gevallen gaten te dichten ten koste van veel doden en krijgen dan geen bevoorrading. Het is wel een gelegenheid voor het westen om in een keer en op een slagveld zowel het Russisch leger, die Wagner groep en die Tsjetsjeense milities in de pan te hakken. Had Poetin nu IS ook nog voor zijn kar gespannen.
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Hugo hofmans: Putin was geen nobele onbekende vooraleer hij president/PM werd. In internationale betrekkingen word je gerespecteerd als staatsleider, maar echt respect moet je verdienen. En daar heeft hij nooit enige moeite voor gedaan. Integendeel zelfs.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Als het leger een staatsgreep pleegt en Putin afzet, wordt het nog gevaarlijker voor ons.
 • Rudi Friedrichsen

  2 maanden geleden
  Ik vind dat het Belgische léger daar de touwtjes in handen moet gaan nemen. Gedaan met spelen.