Le Rassemblement National van Marine Le Pen klopte de partij van de Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Le Rassemblement National van Marine Le Pen klopte de partij van de Franse president Emmanuel Macron. © REUTERS

Internationale pers ziet “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen” in Europa

De kranten zetten internationaal op hun voorpagina’s de forse ruk naar rechts van heel wat Europese kiezers. De Franse krant Le Monde vat het eenvoudig samen: “Extreemrechts wordt de grootste in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk”. Aan de andere zijde van het politieke spectrum scoorden ook de Groenen in Europa goed. Buiten Europa blijkt er een minder interesse voor de verkiezingsuitslag. De New York Times opent haar website er wel mee en titelt op “de groeiende verdeeldheid over de toekomst van de Unie”. CNN ziet een “grote winst voor populistische, eurosceptische en anti-immigrantenpartijen”.

20 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Is hun politiek-correcte paardenbril afgevallen van het verschieten bij de uiteindelijke objectief-correcte constatatie van de door hen voorzeker als "spijtig" geëvalueerde realiteit ? Zouden main stream media zich dat uiteindelijk toch eens gaan bezinnen, "beter laar dan nooit" zeker...Sociale media bekommeren zich weinIg of niet om media opinies, zij doen maar.....
 • Noella Vancompernolle

  2 jaar geleden
  Europa en de grote waarden van de Verlichting zijn in realiteit enkel de wortel die aan het gepeupel wordt voorgehouden door het economisch liberalisme.
 • Jo Hendr

  2 jaar geleden
  Einde EU is de oplossing
 • Philippe Vander Haeghen

  2 jaar geleden
  In aanloop naar de verkiezingen zijn ALLE politici populistisch. Ze beloven n'importe quoi. Maar het is enkel rechts die de stempel krijgt.
 • Nicole Dufait

  2 jaar geleden
  Er zal niets veranderen, de rijken zullen alleen nog rijker worden, de politica zullen zich zeer snel bonussen en macht toe-eigenen via de Europese lobby’s en iedereen die voor verandering stemde zal zeer snel weer gefrustreerd en angstig verder boeren.
 1. VS zetten op twee na grootste smartphonemaker op zwarte lijst

  VS zetten op twee na grootste smartphone­ma­ker op zwarte lijst

  De Verenigde Staten hebben de Chinese smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China. Daardoor worden Amerikaanse beleggers gedwongen hun belangen op te geven in het bedrijf, dat geldt als de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld. Naast Xiaomi zette de regering-Trump nog acht andere bedrijven op de zwarte lijst, waaronder een vliegtuigfabrikant in staatshanden.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug