Turkse soldaten in Hatay op de grens met Syrië.
Volledig scherm
Turkse soldaten in Hatay op de grens met Syrië.

Internationale coalitie doodt 150 IS-strijders met bombardement

De internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten heeft 150 strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) gedood bij een bombardement in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor. Dat meldt de coalitie. Het Turkse leger heeft naar eigen zeggen dan weer al 260 "leden van terroristische organisaties" bij het offensief in het noorden van Syrië "geneutraliseerd".

16 reacties

 • Danny Yde

  5 jaar geleden
  yep, uiteindelijk doet de Heer Erdogan het voor Poetin, en je moe nie veel gissen over wat hij voor in ruil krijgt.
 • Patrick Lefevre

  5 jaar geleden
  23 burgerdoden, 43 gedode Turkse strijders en 38 omgekomen Koerdische strijders. Het staat dus vast dat er vele Turken zullen sterven in de strijd tegen de Koerden.
 • Fons Dewaele

  5 jaar geleden
  Tarik Akan, droom zacht verder. TR is verre van een Supermacht en wereldmacht. Dit is een aggresieve en Laffe daad van TR tegen enerzijds de eigen bevolking en tegen de mensheid in het algemeen. TR mag blij zijn dat noch Europa, noch Russland en de USA tot nu toe gereageerd hebben op dit aggresieve houding van de TR. Want anders zou de TR een klein dwergstaatje zijn met een grote Mond.
 • Tarik Akan

  5 jaar geleden
  @Lois Verdonk: ik denk dat met dit militair ingrijpen terwijl EU zelfs de kleedkamers niet uit durft, TR aangetoond heeft wie voor wie op de knieën gaat. En gewapend met uw klavier en muis vanachter uw pc zou in niet teveel over moed en dapperheid spreken.
 • Jos Theys

  5 jaar geleden
  Tarik Akan. Als u deze reactie naar TR stuurt zult u zeker goede punten krijgen. Maar...een wereldmacht die aan 25% van zijn bevolking verbied om zich te ontwikkelen, wie zijn eigen volk bombardeert en uitmoord, zijn eigen intelegentia broodrooft en in de gevangenis steekt, oorlog voert in Cyprus, Irak en Syrië delft zijn eigen ondergang.