Leden van het WHO-onderzoeksteam stappen aan boord van een bus na hun aankomst donderdag in Wuhan. Ze arriveerden in een apart en afgesloten deel van de luchthaven.
Volledig scherm
Leden van het WHO-onderzoeksteam stappen aan boord van een bus na hun aankomst donderdag in Wuhan. Ze arriveerden in een apart en afgesloten deel van de luchthaven. © AFP

Internationaal WHO-onderzoeksteam aangekomen in Wuhan, twee experts mogen land niet binnen na gezondheidstest

Het internationale team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat onderzoek gaat doen naar de herkomst van het coronavirus, is donderdag in de Chinese stad Wuhan aangekomen. Twee experts van het onderzoeksteam mochten China evenwel niet binnen, bericht onder meer de Wall Street Journal. 

0 reacties

 1. China kampt met grootste uitbraak in maanden: "oorlogstoestand” in provincie Hebei

  China kampt met grootste uitbraak in maanden: "oorlogs­toe­stand” in provincie Hebei

  China kampt momenteel met de grootste uitbraak van het coronavirus in maanden. Zo kwamen er in de provincie Hebei op vijf dagen tijd 230 gevallen bij. Alleen al op donderdag meldde de gezondheidscommissie dat 90 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis werden behandeld en 144 personen een asymptomatische infectie hadden. De autoriteiten tonen zich gealarmeerd en riepen de "oorlogstoestand" uit in de strijd tegen het virus.
 1. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
  Play

  Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

  Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.