De rol van de markt in Huanan is nooit goed onderzocht, door gebrek aan ‘analytische epidemiologische studies’, aldus de WHO.
Volledig scherm
PREMIUM
De rol van de markt in Huanan is nooit goed onderzocht, door gebrek aan ‘analytische epidemiologische studies’, aldus de WHO. © REUTERS

Internationaal onderzoek in China naar oorsprong Covid-19: het team gaat op pad

Elf maanden na het begin van de pandemie komt er schot in het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar de oorsprong van Covid-19. Donderdag meldde de WHO dat een team van tien internationale wetenschappers ‘snel’ afreist naar Wuhan, de Midden-Chinese stad van de eerste uitbraak in december 2019.

 1. “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlanding terug naar huis te vliegen
  Play

  “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlan­ding terug naar huis te vliegen

  Woede, ongeloof, chaos. Videobeelden tonen het begin van de opstand die woensdag uitbrak op een vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife. Het vliegtuig moest op een kwartiertje van de bestemming een noodlanding maken op Gran Canaria, na een blikseminslag. Toen de passagiers te horen kregen dat ze van daaruit met hetzelfde vliegtuig weer zouden terugvliegen naar Brussel, was het hek van de dam.
 2. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.