Het IAEA-rapport bevestigt dat Iran uranium tot een zuiverheidsgehalte van 4,5 procent aan het verrijken is, dus boven de limiet van 3,67 procent die in het akkoord is opgenomen.
Volledig scherm
Het IAEA-rapport bevestigt dat Iran uranium tot een zuiverheidsgehalte van 4,5 procent aan het verrijken is, dus boven de limiet van 3,67 procent die in het akkoord is opgenomen. © AFP

Internationaal Atoomenergieagentschap bevestigt dat Iran verder afwijkt van uraniumlimiet

Iran wijkt de jongste weken verder af van zijn nucleaire overeenkomst met grootmachten, door zijn voorraden aan verrijkt uranium verder op te drijven, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA).

9 reacties

 • Peter Bonacasa

  3 jaar geleden
  Cor Dierickx, een beetje beter de internationale politiek volgen zou je goed doen: het is Trump die een goed werkend akkoord heeft opgeblazen.
 • frans Venloo

  3 jaar geleden
  Iran heeft groot gelijk waarom mag het geen nucliaer programma opbouwen terwij vele landen dee al hebben en dat is schijnbaar normaal . Denk aan Israel Noord korea en de vele andere .
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Cor Dierckx, den Trump is er de oorzaak van dat het terug opgestart is. De rollen niet omdraaien!
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Amerika wist het en doet iets, de EU droomt verder.
 • ivan de ridder

  3 jaar geleden
  Trump stapt uit het kernakkoord omdat Iran zogezegd zich niet houdt aan hun deel van de overeenkomst en stelt dat hij een veel betere deal kan opmaken. Al enige plannen? Ondertussen mag boezemvriend Kim Jong-Un kernwapens produceren wat hij wilt en raketjes de lucht in schieten zoveel hij wenst. Al enige plannen? Dubbele standaard.
 1. Poolse president beschuldigt Duitse regering van woordbreuk over pantservoertuigen

  Poolse president beschul­digt Duitse regering van woordbreuk over pantser­voer­tui­gen

  De Poolse president Andrzej Duda heeft de Duitse regering ervan beschuldigd dat die haar belofte niet nagekomen is over de levering van pantservoertuigen aan zijn land. Duda kwam in een interview met tv-zender Die Welt, in de marge van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, terug op een belofte van Berlijn om pantservoertuigen te leveren. Polen zou daarmee pantservoertuigen kunnen vervangen die het aan Oekraïne leverde. "Ze zijn die belofte niet nagekomen", zei Duda. "En eerlijk: we zijn daarover heel ontgoocheld."
 2. De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt
  Play
  174

  De hallucinan­te cijfers over de voedselca­ta­stro­fe die dreigt

  De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een ‘orkaan van honger’ opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine ‘The Economist’, laten niets aan de verbeelding over.