Het IAEA-rapport bevestigt dat Iran uranium tot een zuiverheidsgehalte van 4,5 procent aan het verrijken is, dus boven de limiet van 3,67 procent die in het akkoord is opgenomen.
Volledig scherm
Het IAEA-rapport bevestigt dat Iran uranium tot een zuiverheidsgehalte van 4,5 procent aan het verrijken is, dus boven de limiet van 3,67 procent die in het akkoord is opgenomen. © AFP

Internationaal Atoomenergieagentschap bevestigt dat Iran verder afwijkt van uraniumlimiet

Iran wijkt de jongste weken verder af van zijn nucleaire overeenkomst met grootmachten, door zijn voorraden aan verrijkt uranium verder op te drijven, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA).

9 reacties

 • Peter Bonacasa

  2 jaar geleden
  Cor Dierickx, een beetje beter de internationale politiek volgen zou je goed doen: het is Trump die een goed werkend akkoord heeft opgeblazen.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Iran heeft groot gelijk waarom mag het geen nucliaer programma opbouwen terwij vele landen dee al hebben en dat is schijnbaar normaal . Denk aan Israel Noord korea en de vele andere .
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Cor Dierckx, den Trump is er de oorzaak van dat het terug opgestart is. De rollen niet omdraaien!
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Amerika wist het en doet iets, de EU droomt verder.
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Trump stapt uit het kernakkoord omdat Iran zogezegd zich niet houdt aan hun deel van de overeenkomst en stelt dat hij een veel betere deal kan opmaken. Al enige plannen? Ondertussen mag boezemvriend Kim Jong-Un kernwapens produceren wat hij wilt en raketjes de lucht in schieten zoveel hij wenst. Al enige plannen? Dubbele standaard.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!