Een coronapatiënt met een vorm van zwaarlijvigheid wordt behandeld in een ziekenhuis in de Noord-Italiaanse stad Turijn. (archieffoto 27 maart)
Volledig scherm
Een coronapatiënt met een vorm van zwaarlijvigheid wordt behandeld in een ziekenhuis in de Noord-Italiaanse stad Turijn. (archieffoto 27 maart) © EPA

Intensivist: “Meeste coronapatiënten op intensive care hebben overgewicht”

Twee derde tot 80 procent van de coronapatiënten die in Nederlandse ziekenhuizen op de intensive care liggen, hebben overgewicht. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), vrijdag in het tv-programma Jinek op de commerciële zender RTL.

16 reacties

 • catharina De Weirt

  1 jaar geleden
  Tja,wat noem je overgewicht. We kunnen niet allemaal een perfect figuur hebben. En iets zwaardere mensen hebben niet allemaal suiker... Cath v.s
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Obesitas is de laatste 10 jaar verdriedubbeld in China. En zelfs 1 op de 5 kinderen heeft overgewicht. De Chinees is een levensgenieter. De bourgondiër van Azië. En sedert Coca Cola, Mac Donalds en de westerse levensstijl daar ingang gevonden hebben krijg je er ook onze neveneffecten op de gezondheid.
 • saar Caron

  1 jaar geleden
  Altijd die excuses en defensieve antwoorden van de zwaarlijvigen (ben beleefd aan het blijven he) tis teveel geen excuus, ongezond met nadelen doe er iets aan of ontken het al niet op zij minst. Ps jezelf graag zien is gezond willen zijn, voormalige 100 kilo wegende persoon dus haat maar zoveel je wilt. I made it en ja veel beter en veel moeite.
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Dit was mij absoluut ook opgevallen maar heb dit nog niet durven posten. Zo opvallend bij alle video's van de intensieve afdeling dat het zwaarlijvige mensen waren en dat viel nog meer op door ze op hun buik te leggen.
 • Roger Geens

  1 jaar geleden
  Kalknagels ,dat is een goei .Ik weeg ook iets te zwaar maar ik heb al gemerkt dat vele lichtgewichten voor mij (mei '20 78) het loodje hebben gelegd en nu zal ik eens verder spitten in mijn tuin .Werken is en blijft gezond .Hopelijk komen de zwaargewichten allemaal terug op de been ,is het voor hen ,dan toch voor hun naasten en familie en vrienden . Gezondheid aan allen !
 1. Noorwegen voert gasleveringen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstijgingen halt toe te roepen?

  Noorwegen voert gasleverin­gen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstij­gin­gen halt toe te roepen?

  Noorwegen, de op één na grootste leverancier van aardgas aan Europa, trekt de productiebeperkingen voor twee gasvelden op, in een poging om de grote energiecrisis in Europa te verzachten. De Noorse energiereus Equinor heeft maandag laten weten dat de productie van Troll, de grootste gasontginningssite van Noorwegen, vanaf 1 oktober gedurende twaalf maanden met 3 procent verhoogd kan worden, onder nieuwe goedgekeurde vergunningen. Eenzelfde extra productie wordt ook mogelijk gemaakt voor het gasveld Oseberg.
 2. De roadtrip die vermoedelijk tot de dood van Gabby (22) leidde: tijdslijn van de gebeurtenissen

  De roadtrip die vermoede­lijk tot de dood van Gabby (22) leidde: tijdslijn van de gebeurte­nis­sen

  De 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito vertrekt begin juli met haar verloofde van 23, Brian Laundrie, op roadtrip naar het westen van de VS. Begin september komt Laundrie alleen terug thuis in Florida, zonder Gabby. Ze wordt tien dagen later als vermist opgegeven. Zondag 19 september worden de menselijke resten gevonden van iemand die volgens de FBI beantwoordt aan de beschrijving van Gabby Petito. Haar verloofde is intussen zelf verdwenen. De politie spoort hem op en sluit niet uit dat hij zichzelf iets zou hebben aangedaan. Dit is de tijdslijn van de zaak met tragische afloop.