Molly Russell.
Volledig scherm
Molly Russell. © Familie Russell/BBC

Instagram speelde rol in dood 14-jarige Molly: “Je kunt niet aan het algoritme ontsnappen”

In het Verenigd Koninkrijk is de discussie over de verantwoordelijkheid van sociale media volledig opgelaaid nu is gebleken dat bepaalde platforms een belangrijke rol hebben gespeeld bij de dood van de 14-jarige Molly Russell. Zij maakte in 2017 een einde aan haar leven nadat ze op Instagram en Pinterest ontelbaar veel berichten had gelezen over depressie en zelfdoding.

13 reacties

 • stefan vandenhoeck

  2 maanden geleden
  Het is algemeen geweten dat sociale omgang niet enkel WOORDEN zijn. Het is veel meer dan dat! Jongeren met. 1000'en online 'vrienden', zijn in de belangrijkste jaren foutief opgegroeid, door 'sociale' media. Informatieve media, en vaak veilig achter pc en cru ongevoelige reacties, .. de manier van sociale omgang is hier volledig weg, onduidelijk, vertekend beeld.. voor opgroeiende jongeren. De term 'sociale' media online, is absurd! Dit leer je in ECHTE leven.
 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Veel op sociale media zitten draagt zelfs bij tot het risico om depressief te worden. Facebook, Twitter of Instagram, ik ken het allemaal niet, alleen maar van naam. En ik ben er zeker van dat ik niets mis of dat mijn leven minder boeiend is daardoor, integendeel. Ik voel me net gelukkiger omdat ik die dingen juist niet ken en gebruik.
 • Gilles Glorieux

  2 maanden geleden
  Sociale media is puur vergif, daarom ga ik het nooit gebruiken. Jammer dat zoveel jonge mensen denken dat ze het nodig hebben.
 • PAUL NEVELSTEEN

  2 maanden geleden
  Aan de familie Russel: heel veel sterkte en jullie zijn enorm moedig. Aan Meta en Pinterest: jammer genoeg komen zovele gevallen van zelfdoding en -verminking niet altijd in de media! Zorg er aub voor te voorkomen dat beelden van zulke jammerlijke, verdrietige gebeurtenissen niet meer online geraken. Roepen om hulp daarentegen, zet ze zoveel mogelijk wel online. Goede raad of een goed gesprek kan helpen!
 • Hans Benoit

  2 maanden geleden
  Langzaam maar zeker is de sociale media de samenleving aan het vernietigen.Velen zijn verslaafd en laten zich makkelijk beinvloeden door de ronduit hatelijke berichten.Met het gevolg een verdeelde geradicalizeerde maatschapij.En de politiek doet daar gretig aan mee.Alles voor de stemmen en duimpjes.
 1. Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaanse voetbalbond Iraanse vlag zonder embleem toont
  29

  Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaan­se voetbal­bond Iraanse vlag zonder embleem toont

  Iraanse staatsmedia hebben opgeroepen om de VS uit het WK voetbal te schoppen nadat de Amerikaanse voetbalbond de Iraanse vlag op zijn sociale media heeft veranderd om steun te betuigen aan de demonstranten in Iran. De VS en Iran zijn al jaren gezworen vijanden. Beide landen treffen elkaar morgen in de laatste groepswedstrijd en kunnen zich alle twee nog plaatsen voor de achtste finales.