De dokter zou jarenlang vrouwen bevrucht hebben met zijn eigen sperma in plaats van de door haar goedgekeurde donor.
Volledig scherm
De dokter zou jarenlang vrouwen bevrucht hebben met zijn eigen sperma in plaats van de door haar goedgekeurde donor. © Thinkstock

Insemineerde fertiliteitsarts met eigen sperma? Families eisen DNA-test

Nederlandse families eisen in de rechtbank een vaderschapstest van de onlangs overleden Jan Karbaat. De fertiliteitsarts zou zijn eigen sperma gebruikt hebben tijdens inseminaties in de Rotterdamse kliniek Bijdorp.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. "Dat je zelfs geen kans krijgt op een zwangerschap, dat is keihard"

  "Dat je zelfs geen kans krijgt op een zwanger­schap, dat is keihard"

  Van de prille zwangerschap tot na de eerste kreetjes van een pasgeboren kindje: elke dag opnieuw geven dokters en vroedvrouwen het beste van zichzelf om iedere kinderwens of bevalling tot een goed einde te brengen. In de eerste aflevering van 'Echte Mensen: Nieuw Leven' krijgen we meteen een authentiek beeld in de wereld van de zwangerschap en de geboorte. Een wereld die ontzettend mooi kan zijn, maar soms ook bikkelhard, zo ondervonden Rita en Lizy.