Volledig scherm
© Twitter/@lillyspickup

Inheemse bevolking Amazonewoud smeekt om hulp

Met de aanhoudende bosbranden in het Braziliaanse Amazonewoud, neemt de internationale reactie toe. Verschillende sterren uitten al hun steunbetuigingen en ook de wereldleiders willen hulp bieden aan de Braziliaanse president. En nu reageert dus ook een inheemse volksstam in een virale Twittervideo. 

8 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Hypocriet is dat grote delen van de wereld in brand staat omdat de rijken en multinationals grote investeringen hebben gedaan of nog doen, om er groot financieel gewin er uit te halen.
 • Tom Der Kinderen

  2 jaar geleden
  Ach, geen enkele wetenschapper of model kan nog voorspellen hoelang de planeet dit nog kan dragen. Gezien de exponentiële extremen die nu overal opduiken mogen we blij zijn als we nog 30 jaar kunnen blijven ademen.We doen niets aan wat we kunnen doen en houden al zeker geen rekening met het onverwachte ondanks alle signalen die onze planeet geeft.Ik vraag mij af of alle ouders wereldwijd zich nog zullen kunnen excuseren bij hun kinderen voor hun aangerichte verwoesting terwijl ze allen sterven.
 • rene vreys

  2 jaar geleden
  ER zitten op de aarde genoeg RIJKEN om dit op te lossen zo simpel is dat ?
 • Albert Buyse

  2 jaar geleden
  Moedige, verstandige vrouw. De strijd die deze inheemse volkeren leveren voor het behoud van het Amazonewoud verdient alle steun en respect.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Ze hebben gelijk. Het moet eenmaal stoppen. Wij zouden moeten betalen voor het klimaat en ze blijven rustig de bomen overal kappen voor landbouw en mijnen. Hypocriet, maar wat kan het de rijke sukkels schelen. Nooit genoeg. En als dan idioten als Trump en Bolsanaro ook nog die rijken steunen, is het einde nabij. Moeder Aarde zal zichzelf wel wreken op ons.
 1. Op deze ingenieuze manier biedt verpleging steun in ziekenhuizen waar patiënten alleen sterven: “Alsof iemand hun hand vasthoudt”
  2

  Op deze ingenieuze manier biedt verpleging steun in ziekenhui­zen waar patiënten alleen sterven: “Alsof iemand hun hand vasthoudt”

  ‘Hand van God’: zo noemen verpleegsters uit een ziekenhuis in Brazilië de manier die een van hen bedacht om steun en troost te bieden aan zwaar zieke patiënten die helemaal alleen op de corona-afdelingen liggen. Ze knopen twee latex handschoenen aan elkaar en vullen die met warm water, waarna ze die over de hand van een patiënt schuiven. “Het is dan alsof iemand die vasthoudt.”
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant