Frans Timmermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Timmermans. © Anadolu Agency via Getty Images

Ingenieurs willen diploma inleveren als Frans Timmermans eredoctoraat krijgt: “Schande voor wetenschap”

Afgestudeerde ingenieurs leveren uit protest hun diploma in als de TU Delft (Technische Universiteit Delft) volgende maand een eredoctoraat uitreikt aan ‘klimaatpaus’ Frans Timmermans. Samen met nog eens bijna 5.000 ondertekenaars van de petitie ‘Geen eredoctoraat voor Frans Timmermans van TU-Delft’ verzetten ze zich tegen de eervolle benoeming van de vicevoorzitter van de Europese Commissie. ”Dit is het einde van de wetenschap.” 

73 reacties

 • Albert De Wever

  7 maanden geleden
  Ze hebben gelijk, als men zoals hij voorstaander is om gas centrales een groen certificaat te geven dan verdiend hij geen eredoctoraat? A. De Wever.
 • Hendrik Goris

  7 maanden geleden
  Bijna 14 duizend ondertekeningen!
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  De hel voor ingenieurs bestaat er in dat ze alle levensbedreigende en milieu vernietigende uitvindingen tot in de eeuwigheid zullen moeten meezeulen.
 • Wouter Beyen

  7 maanden geleden
  Flauwe actie, een eredoctoraat is geen wetenschappelijke titel, toch niet voor deze man. Die krijgt dit eredoctoraat om zijn maatschappelijke verdienste. Meerderen gingen hem al voor, ook aan Vlaamse universiteiten.
 • Arthur Tchikaya

  7 maanden geleden
  Een ere doctoraat is geen supra doctoraat en heeft niets met studie te maken. Het heeft te maken met de inzet van een persoon voor bepaalde doeleinden, meestal sociaal of intercultureel zoals Merckx of Clijsters. Een erkenning van hun inzet.