De ingekleurde foto's van het 14-jarige Poolse meisje Czesława Kwoka dat samen met haar moeder werd omgebracht in Auschwitz, grijpt direct naar de keel..
Volledig scherm
De ingekleurde foto's van het 14-jarige Poolse meisje Czesława Kwoka dat samen met haar moeder werd omgebracht in Auschwitz, grijpt direct naar de keel.. © Marina Amaral

Ingekleurd portret van meisje (14) dat werd vermoord in Auschwitz ontroert en confronteert

Het ingekleurde portret van een 14-jarig meisje dat in 1943 is vermoord in Auschwitz toont op confronterende wijze de verschrikkingen van de Holocaust. De Braziliaanse artieste Marina Amaral bracht de oude zwart-witfoto’s met kleur tot leven om de anonieme Holocaustslachtoffers een naam te geven en te herdenken. 

 1. Het aangrijpende geheim van de tatoeëerder van Auschwitz: "De enige Jood die ooit in gaskamer is gegaan en er weer levend is uitgekomen"
  PREMIUM

  Het aangrijpen­de geheim van de tatoeëer­der van Auschwitz: "De enige Jood die ooit in gaskamer is gegaan en er weer levend is uitgekomen"

  Meer dan 50 jaar lang zweeg Lale Sokolov. Hij leefde met een geheim dat voortkwam uit de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en ontstond op een plek die getuigde van de ergste onmenselijkheid in de geschiedenis. Zijn opmerkelijke levensverhaal zou hij pas als kranige tachtiger prijsgeven. Lale Sokolov was de tatoeëerder van Auschwitz. Hij was degene die van duizenden gevangenen een nummer moest maken. Dit is zijn relaas van de gruwel. Maar ook het verhaal over zijn uitzonderlijke liefde voor Gita, de vrouw van wie hij de arm moest tatoeëren.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'