AP
Volledig scherm
© AP

Indrukwekkende foto toont omvang noodhulp in Syrië

Een onvoorstelbare menigte mannen, vrouwen en kinderen staat in de rij voor noodhulp in het vluchtelingenkamp Yarmouk in de Syrische hoofdstad Damascus.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Opnieuw Syriëronselaars aangehouden

  Opnieuw Syriëronse­laars aangehou­den

  Op verschillende plaatsen in de Brusselse agglomeratie zijn vanmorgen opnieuw huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar het ronselen van Syriëstrijders. Het gaat om hetzelfde onderzoek als dat waarin gisteren al een twintigtal huiszoekingen werden uitgevoerd en evenveel personen werden opgepakt. Vandaag voerden speurders van de federale gerechtelijke politie 14 huiszoekingen uit en arresteerden 14 personen. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door het federaal parket.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.