AFP
Volledig scherm
© AFP

Indonesische vulkaan Anak Krakatau uitgebarsten: aswolken tot 3 kilometer hoog

De Indonesische vulkaan Anak Krakatau is zondag uitgebarsten. De uitbarsting ging gepaard met aswolken tot 3.000 meter hoogte. Dat heeft Deny Mardiono van de Indonesische geologische dienst verklaard aan het Franse persagentschap AFP.

  1. Astronomen ontdekken met de ‘Micronova’ een gloednieuw type van sterrenexplosie: “Het laat maar weer eens zien hoe dynamisch het heelal is.”

    Astronomen ontdekken met de ‘Micronova’ een gloednieuw type van sterrenex­plo­sie: “Het laat maar weer eens zien hoe dynamisch het heelal is.”

    Astronomen hebben een nieuw type sterexplosie ontdekt: micronova’s. De sterexplosie vindt plaats op het oppervlak van witte dwergsterren die actief materiaal opslurpen van een nabije dubbelpartner. De ophoping van materiaal op de witte dwerg resulteert in een plaatselijke thermonucleaire uitbarsting. Het nieuw ontdekt type kan ons helpen thermonucleaire uitbarstingen op dode sterren beter te begrijpen.
  2. Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    Rusland showt wapens op grote militaire beurs bij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    In Rusland gaat vandaag ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.