AFP
Volledig scherm
© AFP

Indiase militairen gedood bij confrontatie aan Chinese grens

Twintig militairen zijn volgens het Indiase leger gedood bij een gewelddadig incident met Chinese soldaten. Het voorval vond plaats in de omstreden Indiase grensregio Ladakh in de Himalaya. Eerder was nog sprake van drie gesneuvelden bij het incident aan de grens met het Chinese Tibet. Peking maakte geen melding van slachtoffers, maar volgens India vielen er ook doden aan de andere kant. 

1 reactie

 • Ed Buun

  1 jaar geleden
  China blijft zijn buurlanden maar aanvallen met jaarlijks duizenden onschuldige doden tot gevolg. Boycot China!
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. In dit Zuid-Afrikaans laboratorium werd de omikronvariant voor het eerst ontdekt
  Play

  Dit Zuid-Afrikaanse laboratium ontdekte de omikronva­ri­ant: "Waar­schijn­lijk het meest gemuteerde virus ooit"

  Ongeveer een week geleden kwamen de eerste berichten binnen over een nieuw coronavirus, de omikronvariant. Al snel werd er alarm geslagen, aangezien deze variant een niet eerder geziene hoeveelheid mutaties bezit. Alex Sigal, een Zuid-Afrikaanse viroloog, was degene die in zijn lab als allereerste de nieuwe variant ontdekte. Ondertussen zijn verschillende onderzoekers daar dag en nacht bezig om alles over de omikronvariant te weten te komen. Kijk hier binnen in zijn laboratorium in Zuid-Afrika.