Na honderd hoorzitting heeft de consumentenrechtbank beslist dat de spoorwegen een schadevergoeding van € 182 zullen moeten betalen voor de foutieve teruggave van een treinticket dat Chaturvedi in 1999 kocht.
Volledig scherm
Na honderd hoorzitting heeft de consumentenrechtbank beslist dat de spoorwegen een schadevergoeding van € 182 zullen moeten betalen voor de foutieve teruggave van een treinticket dat Chaturvedi in 1999 kocht. © EPA

Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoeslag van 25 cent

Tungnath Chaturvedi (66), een Indiase advocaat, wint na een 22 jaar lange strijd de rechtszaak die hij tegen de North East Railway (Gorakhpur) aanspon. De man moest 20 roepies (€ 0,24) extra betalen voor twee treinkaartjes die hij in 1999 kocht. Vorige week gaf de consumentenrechtbank de heer Chaturvedi eindelijk gelijk en verzocht de spoorwegen het bedrag met rente terug te betalen. “Het is niet het geld dat telt, maar de strijd tegen corruptie en voor gerechtigheid. Het was het waard”, zegt Chaturvedi aan de BBC.

4 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Qua investering kan dat tellen
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Goede strijd, goed resultaat !
 • Robert Thomassen

  2 maanden geleden
  De aanhouder wint. Ik tracht ook al 9 jaar om nog gerechtigheid te krijgen...tevergeefs. En dan gaat het om 2025 euro!.
 • franky verbeke

  2 maanden geleden
  Kan het nog gekker.
 1. Noord-Korea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Ko­rea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Japanse Zee. Het kabinet van de Japanse premier Fumio Kishida meldde aanvankelijk dat een van de twee korteafstandsraketten waarschijnlijk over Japan heeft gevlogen, maar corrigeerde dit later. Het is de zesde keer in minder dan twee weken tijd dat Noord-Korea een rakettest doet. Het regime van Kim Jong-un noemt de rakettest in een reactie “een vergeldingsmaatregel” vanwege de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire oefeningen in de regio.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.