Indiase moslimvrouwen houden de Indiase driekleurige en vieren 75 jaar onafhankelijkheid.
Volledig scherm
Indiase moslimvrouwen houden de Indiase driekleurige en vieren 75 jaar onafhankelijkheid. © ANP / EPA

India viert 75 jaar onafhankelijkheid: premier Modi roept op om India "vooruit te laten gaan"

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de onafhankelijkheid van India heeft premier Narendra Modi de patriottische gevoelens aangezwengeld. Hij riep op om India “vooruit te laten gaan” op het pad richting een geavanceerd industrieel land.

 1. Kremlin ontkent aantijgingen over sabotage Nord Stream en opent onderzoek naar “internationaal terrorisme”

  Kremlin ontkent aantijgin­gen over sabotage Nord Stream en opent onderzoek naar “internati­o­naal terrorisme”

  “Het is dom en absurd om Rusland ervan te verdenken achter de grote lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen te zitten”, meldt het Kremlin. De Europese Commissie sprak dinsdagavond al over sabotage, maar daarbij werd niet expliciet naar Rusland gewezen. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov noemde de lekken woensdag “een groot probleem voor Rusland”. Ondertussen heeft de Russische veiligheidsdienst FSB een onderzoek geopend naar een “daad van internationaal terrorisme”, zo maakt het Russische parket-generaal bekend.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 1. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  80

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.