De Indiase premier Narendra Modi feliciteert Droupadi Murmu met haar verkiezing tot de eerste president van de Santhal gemeenschap in India.
Volledig scherm
De Indiase premier Narendra Modi feliciteert Droupadi Murmu met haar verkiezing tot de eerste president van de Santhal gemeenschap in India. © via REUTERS

India verkiest vrouw uit gemarginaliseerde tribale gemeenschap tot president

Droupadi Murmu, die tot de Santhal-stam behoort, kreeg de steun van meer dan de helft van de parlementsleden volgens de gedeeltelijke resultaten die door de verkiezingscommissie werden vrijgegeven. 

 1. Zelfs de president kon haar niet intomen: het flamboyante leven van overleden diva Ivana Trump
  PREMIUM
  Celebrities

  Zelfs de president kon haar niet intomen: het flamboyan­te leven van overleden diva Ivana Trump

  Ze zou de zomer doorbrengen in haar favoriete Saint-Tropez, maar het heeft niet mogen zijn: Ivana Trump (73), de eerste vrouw van Donald Trump (76), overleed vorige week daags voor haar afreis. De diva met het iconische kapsel en de spraakmakende uitspraken was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo moest ook ‘The Donald’, zoals ze haar ex smalend noemde, meermaals erkennen. “Vier maanden voor de trouwpartij zei Donald: ‘Als je niet met me trouwt, ruïneer je je leven’.”
 2. Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigieus Milaans operagebouw La Scala

  Milieu-activisten gooien verf op ingang van prestigi­eus Milaans operage­bouw La Scala

  Milieu-activisten hebben vandaag verf gespoten aan de ingang van La Scala, het prestigieuze operagebouw in Milaan. Het is de laatste aflevering in een intussen al lange reeks van acties om bij publiek en politiek bewustzijn te creëren rond de klimaatverandering. Later op de dag daagden er nog meer demonstranten op aan het operagebouw, onder meer om te protesteren tegen de oorlog in Oekraïne en het feit dat net een Russisch operastuk feestelijk het nieuwe operaseizoen opent.