Volledig scherm
© AFP

India overschrijdt kaap van vijf miljoen coronabesmettingen

India is woensdag de kaap van vijf miljoen coronabesmettingen gepasseerd, zo heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid aangekondigd. Op elf dagen tijd kwamen er een miljoen gevallen bij in het land.

 1. 28-jarige arts en proefpersoon vaccin AstraZeneca overleden, maar testen gaan door: vrijwilliger kreeg placebo
  Play

  28-jarige arts en proefper­soon vaccin AstraZene­ca overleden, maar testen gaan door: vrijwilli­ger kreeg placebo

  Een 28-jarige Braziliaan die als proefpersoon mee hielp aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus, is overleden aan covid-19. Dat meldt het Nationale Agentschap Gezondheidstoezicht (Anvisa). De man kreeg echter niet het vaccin zelf toegediend. “We weten nu dat de proefpersoon een placebo kreeg. De proeven kunnen dus gewoon doorgaan”, zegt viroloog Johan Neyts in HLN LIVE.
 2. Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars
  Play

  Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, meldt het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.