AP
Volledig scherm
© AP

India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.

14 reacties

 • bart vc

  1 jaar geleden
  Het zekere voor het onzekere nemen lijkt met de beste optie. Statistiek komt steeds achter de feiten. Beter voorkomen dan genezen. Snel beslissen is niet gelijk aan paniek, ook al blijkt de beslissing achteraf onnodig te zijn geweest, meestal bleek de snelle beslissing wel nodig : skiërs Italië feb 2020 testen, mondmaskers, India, Brazilië, VK reizigers, vaccinkeuze 2e spuit na 1e AZ. ...terugkeer Belgische supporters Sint Petersburg ..
 • John Doe

  1 jaar geleden
  Reizen verbieden gaat weer niet kunnen zeker? Tegen oktober zitten we weer allemaal opgesloten!
 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Dan wordt het hoogtijd, dat ze daar ook eens full speed gaan vaccineren.
 • Sophie Janssens

  1 jaar geleden
  Mannekes leest is goed. In India is er amper nog maar gevaccineerd.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Gevaccineerd of niet gevaccineerd, je kan het virus blijven oplopen en zeker de nieuwe mutaties. En je kan het blijven doorgeven! Dus kom niet af met het vermanend vingertje je bent een associale egoist indien je even zou afzien van het vaccin. Alsof de wereld voor corona niet egoistisch was.