AFP
Volledig scherm
© AFP

India boekt vaccinatierecord met 7,8 miljoen prikken op één dag

In India hebben maandag 7,8 miljoen mensen een coronovaccin toegediend gekregen, een record. De afgelopen weken lag het daggemiddelde in het land van 1,4 miljard inwoners op ongeveer 3 miljoen. Een verklaring voor de stijging is dat alle volwassenen nu gratis een prik kunnen halen, terwijl voorheen in veel gevallen moest worden betaald.

1 reactie

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Dit is pas erg voor de Indiase bevolking. Ik twijfel er niet aan dat de Indiase overheid haar best doet, maar zo een grote bevolking die dan nog eens leeft in armoedige omstandigheden (niet allemaal natuurlijk). Een huzarenstuk om daar zoveel mogelijk te vaccineren. Chapeau voor hun inzet en ik duim dat het daar goed mag komen.
 1. Loopt de vaccinatiecampagne toch vertraging op? Tieners en twintigers krijgen mogelijk pas in augustus eerste prik
  PREMIUM

  Loopt de vaccinatie­cam­pag­ne toch vertraging op? Tieners en twintigers krijgen mogelijk pas in augustus eerste prik

  Dat 11 juli als vaccinatiestreefdatum niet meer haalbaar was, was bekend. Maar uit de laatste prognose van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid blijkt dat 18-jarigen mogelijk zelfs tot midden augustus zullen moeten wachten voor ze hun eerste coronaprik kunnen krijgen. Verminderde leveringen en de vaccinatiebereidheid bij de jongeren maken de staart van de campagne bijzonder onvoorspelbaar.