AFP
Volledig scherm
© AFP

Incubatietijd bij omikronvariant lijkt korter volgens Britse gezondheidsdienst

De tijd tussen het moment van besmetting en het moment dat je besmettelijk wordt - ook wel de incubatietijd genoemd - lijkt bij de omikronvariant korter te zijn dan bij andere coronavarianten. Dat meldt de Britse gezondheidsdienst UK Health Security Agency op basis van een nieuwe analyse van Britse wetenschappers.

  1. Molenberghs: “We moeten de omikronvariant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavariant liggen”

    Molen­berghs: “We moeten de omikronva­ri­ant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavari­ant liggen”

    Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt zich te stabiliseren. Biostatisticus Geert Molenberghs raadt aan om voorzichtig te blijven. Daarnaast vertelt hij ook dat de omikronvariant besmettelijker is dan de andere varianten en dat die wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. Toch mogen we ons volgens hem niet blindstaren op de omikronvariant en moet onze focus vooral liggen op de golf van de deltavariant.
  2. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

    Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

    Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.