Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Incidenten met balorige jongeren in zwembaden volgen elkaar in sneltempo op in Duitsland

Naar schatting 400 jongeren, voornamelijk jonge mannen, hebben zaterdag een gezin in een zwembad in Düsseldorf belaagd. Gisteren moest de politie een tweede keer tussenkomen en ging het zwembad opnieuw voortijdig dicht. En het blijkt geen uitzonderlijk geval. De afgelopen dagen kwam het meermaals tot incidenten her en der in zwembaden verspreid over Duitsland.

74 reacties

 • Evy Verschueren

  3 jaar geleden
  Dithmar Guillaume, gelijk heb je, in veel andere landen wordt leger ingezet voor veel. Dienen ze voor om een overmacht de kop in te drukken, zoiets gaat de politie hun kwalificaties een beetje te bove
 • Dithmar Guillaume

  3 jaar geleden
  Wat ik niet goed snap is de afwezigheid v/h leger in zo'n gevallen. En ik bedoel dan niet enkel bij zwembaden en zwemvijvers maar allerlei publieke gelegenheden waar amokmakers te verwachten zijn. Voor de meeste steden en gemeenten is het gewoon onmogelijk om voldoende politie te voorzien en dat terwijl de militairen zich zitten te vervelen... Daar betalen we toch ook belastingen voor.
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Respect moet je verdienen en zo als Justitie nu bezig is zullen ze dat niet vlug krijgen. Het zal alleen maar erger worden want bijna alles wordt getolereerd.
 • Karel van de Casserie

  3 jaar geleden
  Het is niet alleen in zwembaden!!! De brave belgskes zijn te braaf en te zwak geworden. Beschermd door mama en papa en kunnen zich niet verweren tegen deze mensen !!! Die steeds in grote groepen komen en zich onaanraakbaar voelen!!!! Jammer maar het is zo, binnen 20 jaar ........... !!!!!!!
 • Liliane Geldhof

  3 jaar geleden
  Ja een lidkaart is een goed idee en direkt schorsen bij wangedrag..Dat zou al veel helpen en hun pas afgeven ook ..zo kan men via camera precies zien wie zich misdraagt..en hun identiteit achterhalen.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Intimidatie, mishandeling, aanranding: Belgische jongeren terroriseren zwembad in Nederlands grensdorp

  Intimida­tie, mishande­ling, aanranding: Belgische jongeren terrorise­ren zwembad in Nederlands grensdorp

  De Terneuzense burgemeester Jan Lonink heeft maatregelen genomen na een grote vechtpartij met Belgische jongeren in het zwembad van grensdorp Koewacht afgelopen woensdag. Zonder abonnement kom je er voortaan niet meer in. Volgens medewerkers ondervindt het zwembad al langer overlast van Belgische jongens. Een deel zou zich schuldig maken aan intimidatie, mishandeling, bedreiging en ook aanranding, zo meldt Omroep Zeeland.