Bij de kunstroof zijn volgens de politie minstens vier daders betrokken geweest.
Volledig scherm
Bij de kunstroof zijn volgens de politie minstens vier daders betrokken geweest. © AP

Inbraak in schattenmuseum Dresden: politie gaat nu uit van zeker vier daders

Bij de inbraak in het museum Grüne Gewölbe in Dresden waren vermoedelijk vier daders betrokken. Dat heeft de politie van Dresden vandaag meegedeeld. Bij de opvallende museumroof werden maandagochtend onschatbare juwelen van een 18de-eeuwse koninklijke collectie gestolen.

1 reactie

 • robrecht Peeters

  1 jaar geleden
  August de Sterke lag aan de basis van meer dan 300 kinderen....
 1. Belgische expert kritisch na kunstroof van de eeuw in Dresden: “Waarde van 1 miljard? Dan had collectie beter bewaakt moeten worden!”
  PREMIUM

  Belgische expert kritisch na kunstroof van de eeuw in Dresden: “Waarde van 1 miljard? Dan had collectie beter bewaakt moeten worden!”

  Brutaal, snel en onverschrokken: twee dieven hebben een fortuin aan juwelen buitgemaakt uit de schatkamer van de Duitse keurvorst August II in museum Grünes Gewölbe in Dresden (Duitsland). Duitse media hebben het over de grootste kunstroof in de Duitse naoorlogse geschiedenis met een waarde van 1 miljard euro. “Als die waarde zo hoog ligt, waarom werd de collectie dan niet beter bewaakt?”, zegt Janpiet Callens, specialist beveiliging van kunstvoorwerpen.
 2. Politie geeft beelden vrij van twee dieven die met zaklampen kunstroof van de eeuw plegen
  BUITENLAND

  Politie geeft beelden vrij van twee dieven die met zaklampen kunstroof van de eeuw plegen

  Inbrekers hebben vandaag toegeslagen bij het historisch museum Grünes Gewölbe (Groene Gewelf) in het Duitse Dresden, waar tal van kostbare kunstschatten zijn opgeslagen. De buit: enkele onschatbare juwelen. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om “de grootste kunstroof in de naoorlogse geschiedenis”. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe twee lieden met zaklampen de juwelenzaal binnenkomen.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant