In Zuid-Afrika belanden meer jonge kinderen met omikron in ziekenhuis: “Maar ziekteverloop is opvallend milder”

In Zuid-Afrika zorgt de omikronvariant nog niet voor grote(re) druk op de ziekenhuizen. Dat zegt de Nederlandse arts Hugo Johan Tempelman, die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. “Omikron verspreidt ongelooflijk snel, maar geeft een véél milder ziektebeeld dan de deltavariant”, vertelt hij in gesprek met HLN LIVE. Het zijn opvallend vaak jonge kinderen, die in Zuid-Afrika net zoals bij ons nog niet werden gevaccineerd, die in het ziekenhuis belanden. Hun symptomen zijn gelukkig milder én anders dan bij de deltavariant, klinkt het.

 1. Omikronvariant verspreidt zich aan ongekend tempo, waarschuwt WHO: “In Afrika wel minder doden en ernstig zieken”

  Omikronva­ri­ant verspreidt zich aan ongekend tempo, waarschuwt WHO: “In Afrika wel minder doden en ernstig zieken”

  Geen enkele coronavariant heeft zich al zo snel verspreid als de omikronvariant, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag op een persconferentie. De WHO schat dat intussen alle landen getroffen zijn. In Afrika is het aantal besmettingen de afgelopen week met 83 procent gestegen ten opzichte van vorige week. Toch is de Afrikaanse afdeling van de WHO "voorzichtig optimistisch" omdat er in vergelijking met eerdere golven minder mensen in het ziekenhuis belanden of sterven.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.