Brokstukken van het explosief
Volledig scherm
Brokstukken van het explosief © AP

In Zagreb neergestorte militaire drone had bom met onbekende "explosieve substantie" aan boord

Een militaire drone van Sovjet-ontwerp die in maart in Zagreb is neergestort, had een bom met een onbekende "explosieve substantie" aan boord. Dat hebben onderzoekers woensdag aangekondigd. Het toestel, een Tupolev Tu-141 Strizh, was waarschijnlijk in Oekraïne gelanceerd. De drone vloog boven drie NAVO-landen: Roemenië, Hongarije en een groot deel van Kroatië. Uiteindelijke stortte het neer in een park in Zagreb.

  1. Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecrisis en nu zijn fortuin ziet verschrompelen?
    PREMIUM

    Wie is Gautam Adani, de ooit 3de rijkste man ter wereld die 70 miljard verdiende in de energiecri­sis en nu zijn fortuin ziet verschrom­pe­len?

    Hij was tot voor kort de derde rijkste man ter wereld. De Indiase industrieel Gautam Adani (60) had geen universiteitsdiploma vandoen om zijn fortuin, geschat op 121 miljard dollar, te vergaren. Maar Adani wordt nu beschuldigd van ‘de grootste zwendel in de bedrijfsgeschiedenis’. Over de opmars en ondergang van een man die bol staat van tegenstrijdigheden.