De arrestatie in het Tsjechische Teplice die Stanislav Tomáš (46) fataal is geworden
Volledig scherm
PREMIUM
De arrestatie in het Tsjechische Teplice die Stanislav Tomáš (46) fataal is geworden © Twitter

In Tsjechië ligt niemand wakker van “eigen George Floyd”

In Tsjechië is een man gestorven nadat een politieagent hem minutenlang in bedwang hield met zijn knie. Maar de kreet dat het land daarmee zijn eigen George Floyd zou hebben, vindt maar weinig weerklank. Omdat de feiten toch wel anders waren, zoals de politie en ook onderzoeksjournalisten beweren? Of omdat de dode tot de Romagemeenschap behoorde, waar niemand iets om geeft?

6 reacties

 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Ik vind levens van criminelen niet belangrijk maar wel deze van onze slachtoffers en na bestaanden die altijd maar in de kou blijven staan er word veel meer gedaan voor die criminelen dan voor de eerlijke burger ik zou als advocaat die zo criminelen vrij pleiten s avonds niet meer in de spiegel durven te kijken wetende dat ik een brave burger in het zak heb gezet om een crimineel te beschermen ik word er al mottig van van de gedachte alleen al.
 • Rita De Neve

  1 jaar geleden
  Alle levens zijn belangrijk! Mens, dier, fauna en flora. Zi simpel is het.
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Over polarisatie gesproken.
 • jos segers

  1 jaar geleden
  Akkoord dat alle levens belangrijk zijn maar dan moet je non stop protesteren want dit is dagelijkse kost maar blijkbaar krijgt de ene meer media aandacht dan de andere.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Juist daarom dat men moet protesteren als in de praktijk blijkt dat niet alle levens even belangrijk zijn.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.