Brand door Russische beschietingen in Sjevjerodonetsk, een stad in de Oekraïense Donbas
Volledig scherm
PREMIUM
Brand door Russische beschietingen in Sjevjerodonetsk, een stad in de Oekraïense Donbas © ANP / EPA

In Sjevjerodonetsk wordt op een fabrieksterrein over de toekomst van de Donbas beslist: “Als we niet snel zware wapens ontvangen, zijn we verloren”

Volgens president Zelensky wordt het lot van Oost-Oekraïne in Sjevjerodonetsk beslist. Daar vecht zijn leger nu de zwaarste strijd van heel de oorlog uit. Dat gebeurt op een fabrieksterrein waar er ook burgers in de bunkers zitten, net zoals eerder in Marioepol. En veel optimisme is er niet meer. “Als we geen zware wapens ontvangen binnen twee tot drie weken, dan zijn we verloren”, zo klinkt het op het terrein.

  1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
    HLN Shop

    Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

    Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.