De Russisch-orthodoxe patriarch Kirill (rechts) die hier letterlijk achter president Vladimir Poetin staat
Volledig scherm
PREMIUM
De Russisch-orthodoxe patriarch Kirill (rechts) die hier letterlijk achter president Vladimir Poetin staat © Getty Images

In Rusland kiest God de kant van moordenaars en verkrachters: het monsterverbond tussen Poetin en patriarch Kirill (75)

Je hebt geen jihadisten nodig om een heilige oorlog te voeren. Toch niet in Rusland, waar de leider van de orthodoxe christenen Oekraïne bestempelt als “een kracht van het kwaad”. Patriarch Kirill (75) is dan ook een vurig medestander van president Vladimir Poetin, die religie weer een plaats gaf in het goddeloze land.

42 reacties

 • Yvi Lammens

  4 maanden geleden
  Godsdiensten en landbezit zijn en zullen altijd de grondstoffen zijn voor oorlogen. Nu en altijd helaas. Athéisme wordt vanwege dat afgekeurd.
 • Kristien Foubert

  4 maanden geleden
  Kirill heeft waarschijnlijk geen keus. Of hij dient Poetin of hij wordt vervangen. Deze man kiest duidelijk voor zichzelf, een kerkelijke leider onwaardig.
 • Beatrix Klein

  4 maanden geleden
  Niet God. De kerk. Dat is een groot verschil.
 • kurt nachtergaele

  4 maanden geleden
  Mistiaen,de miserie komt door de mensheid. Er is geen God. Een uitvinding van de elite om het volk gehoorzaam te houden. Denk je dat er 1 IS'er zich op blaast als die weet dat er geen hemel en 72 maagden zijn? Enkel godsdienst en politici starten met oorlog,en een paar hoge militairen in bananenlanden.
 • Roger Forier

  4 maanden geleden
  Weer maar eens bewezen: Godsdienst is door de eeuwen heen de grote boosdoener !
 1. ANALYSE. We zijn vertrokken voor jaren van oorlog. Dus hebben we minder Hollywood en meer Churchill nodig
  PREMIUM

  ANALYSE. We zijn vertrokken voor jaren van oorlog. Dus hebben we minder Hollywood en meer Churchill nodig

  De oorlog in Oekraïne dreigt een kwestie van jaren te worden. Jaren waarin geen van beide partijen zijn doel bereikt en het geweld in golven voortduurt. Dat zal ook in West-Europa blijven knagen aan ons comfort. En het zal de verleiding doen groeien om Oekraïne te laten vallen. “Maar dan geven we onze eigen veiligheid op”, waarschuwt het gerenommeerde ‘Foreign Policy’.