Heinz-Christian Strache en Sebastian Kurz tijdens een persconferentie
Volledig scherm
Heinz-Christian Strache en Sebastian Kurz tijdens een persconferentie © AFP

In Oostenrijk komt er geen referendum over uitstap uit Europese Unie

De nieuwe Oostenrijkse regering heeft uitgesloten dat er een referendum komt over een eventuele uitstap uit de Europese Unie. Dat heeft Heinz-Christian Strache, de leider van de FPÖ, vandaag verklaard.

5 reacties

 • Bert Wouters

  3 jaar geleden
  Oostenrijkje in de wereld, je ziet het nog niet liggen. De EU is onze toekomst en daar moeten we aan werken. Samen onze gemeenschappelijke waarden verdedigen, het roer in handen houden of toch beter vastnemen en ook ons project als voorbeeld in de wereld promoten. Misschien moeten we wel wat assertiever in de wereld zijn maar ons zeker niet laten verdelen door interne twisten. We hebben onzelf al eens intern verdeeld, herinner WO1 en 2.
 • Jeaninne Bonduwe

  3 jaar geleden
  Als europa dan toch zo goed is, waarom durven ze dan de mening van de gewone man in de straat niet vragen ????
 • Peter Linthout

  3 jaar geleden
  Dat komt nog dat ze uit eu stapoen wacht maar af
 • Jan Rottiers

  3 jaar geleden
  Oostenrijker worden is het enige alternatief. Prachtig land en juiste regering nu.
 • linda thinks

  3 jaar geleden
  ze durven dat gewoon niet schrik van het resultaat , denk zelfs dat ze met de poepers zitten voor na de brexit want stel je voor dat het engeland dan voor de wind gaat dan hebben ze een groot probleem want er zouden er nog meer willen vertrekken dan
 1. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 2. Biden neemt eerste coronamaatregelen en verplicht mondmaskers op luchthavens, in vliegtuigen en in treinen

  Biden neemt eerste coronamaat­re­ge­len en verplicht mondmas­kers op luchtha­vens, in vliegtui­gen en in treinen

  Amerikaans president Joe Biden zal vandaag tijdens zijn eerste volledige dag in het Witte Huis tien noodmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten in te dijken. De nieuwe regering wil snel noodfondsen vrijmaken om scholen veilig te kunnen laten heropenen, en op een heel aantal vormen van collectief vervoer zullen mondmaskers verplicht gemaakt worden.
 3. Biden stelt plan voor om coronacrisis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  Biden stelt plan voor om coronacri­sis aan te pakken: “Erfenis van Trump nog veel erger dan gedacht”

  “Laat mij heel duidelijk zijn. Het zal slechter worden vooraleer het beter wordt. De dodentol vanwege corona zal waarschijnlijk volgende maand de 500.000 overschrijden.” Joe Biden wond er geen doekjes om tijdens zijn eerste persconferentie als president van Amerika. Daarin stelde hij zijn plan voor in de strijd tegen Covid-19. Het hoofd van zijn coronateam liet intussen optekenen dat “de erfenis van Trump nog veel erger is dan verwacht”.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld