Een man koopt een geweer in een wapenwinkel in Kiev.
Volledig scherm
PREMIUM
Een man koopt een geweer in een wapenwinkel in Kiev. © Nicholas STUBBINS

In Kiev maakten inwoners zich al op voor ongelijke strijd: “Het is te laat, de Russen komen”

In Oekraïne nam de spanning met het uur toe, tot het nu gekende hoogtepunt. Inwoners van Kiev hebben zich opgemaakt voor een open strijd tegen Russische troepen. Legerwinkels werden overspoeld, kogelwerend materiaal is nu nog amper te vinden. “Het enige wat me te doen rest is een plek zoeken waar ik kan schuilen.”

20 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  4 maanden geleden
  Hoe kan je een oorlog winnen zonder te vechten? Door toegang van Rusland tot de belangrijkste kapitaalmarkten af te snijden, hoopt het westen 80% van de Russische banken en belangrijke staatsondernemingen te raken, de kosten van geldleningen en inflatie op te jagen en zo stapsgewijs Ruslands industriële basis te vernietigen. Oekraïne is een zelfstandig land, maar zonder NAVO dat was de afspraak. Oekraïne was geïnteresseerd in de NAVO, en Poetin nam het land in beslag. Poetin trapte in de val..
 • John De roo

  4 maanden geleden
  Men zou de kop van de slang moeten afhakken. Dat zou de properste oplossing zijn met minst bloedvergieten.
 • guy van meeuwen

  4 maanden geleden
  Ik hoor de grote goeroe Guy Verhofstadt plots niet meer. De man die grote uitspraken deed in Kiev, zit in alle stilte in zijn loft in Gent op een sofa vol geld. Hij kan nu misschien een terug naar Kiev gaan om zijn beloofde steun waar te maken.
 • Eric Brocatus

  4 maanden geleden
  Zoals altijd is het de Amerikanen te doen om de rijkdommen die in de grond aanwezig zijn. Anders zou het hun niet interesseren. Ze willen ook dit land plunderen om dan over te laten aan de Russen.
 • Jean-marie Van Doren

  4 maanden geleden
  1 drone is genoeg om deze zot te stoppen.