In het oosten van Oekraïne wordt gevreesd voor een grootschalig Russisch offensief. Havenstad Marioepol ligt nog steeds zwaar onder vuur. De Oekraïense President Volodymyr Zelensky vreest dat er in Marioepol alleen al “tienduizenden” doden zijn gevallen.
Volledig scherm
In het oosten van Oekraïne wordt gevreesd voor een grootschalig Russisch offensief. Havenstad Marioepol ligt nog steeds zwaar onder vuur. De Oekraïense President Volodymyr Zelensky vreest dat er in Marioepol alleen al “tienduizenden” doden zijn gevallen. © AP

IN KAART. Vijftig dagen oorlog in Oekraïne: hoe het strijdtoneel zich verplaatst naar het oosten

Op 24 februari, vroeg in de ochtend, vielen Russische troepen Oekraïne binnen. 50 dagen later liggen grote delen van het land in puin. Toch kon het Oekraïense verzet de Russen op veel plekken tegenhouden en terugdringen, al staat het oosten van het land nog steeds onder zware druk. Een overzicht van 50 dagen oorlog. 

  1. Bosbrand in Zuid-Frankrijk dan toch niet onder controle, 1.000 mensen uit voorzorg geëvacueerd
    Update
    1

    Bosbrand in Zuid-Frank­rijk dan toch niet onder controle, 1.000 mensen uit voorzorg geëvacu­eerd

    In het zuiden van Frankrijk zijn zowat duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand die 500 hectare natuur extra in de as heeft gelegd. De evacuaties vonden plaats in het departement Aveyron, waar volgens de lokale autoriteiten in totaal al 1.260 hectare natuur verloren is gegaan. De natuurbranden in de departementen Gironde en Bretagne lijken dan weer ingedamd.