Ook in de Italiaanse regio Veneto flakkert het virus weer op.
Volledig scherm
Ook in de Italiaanse regio Veneto flakkert het virus weer op. © HLN/ Photo News

IN KAART. Op deze plekken in Europa flakkert het coronavirus weer op

Het coronavirus is in Europa nog bijlange niet verslagen. Op meerdere plekken zijn er nieuwe uitbraken en worden er weer strengere maatregelen afgekondigd. In welke regio’s is het aantal besmettingen de hoogte ingegaan en waar is een nieuwe lockdown van kracht? U leest het hier.

26 reacties

 • stefaan sanders

  11 maanden geleden
  wij zitten in de zorg, doen niet anders dan met maskers lopen, handen ontsmetten, afstand houden.... Als we het nu niet hebben gehad, komt het mogelijk niet, maar we blijven alles doen...... Maar ik zou nu toch ergens naartoe willen voor wat rust, we hebben geboekt, een huis, in de verste verte geen buren, maar zoals het er nu uitziet mogen we niet vertrekken...
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Er zijn nu risicogebieden op kaart maar elke plek kan van de ene dag op de andere een risicogebied worden. Wat als er op die plek dan veel toeristen zijn ?
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Het lijkt er op dat het virus terug in opmars bezig is. Wat gaat dat worden wanneer alle vakantiegangers terug uit verlof komen?
 • Willem Pots

  1 jaar geleden
  Meningen, visies, adviezen, discussies en misverstanden genoeg over COVID-19. Maar één ding staat vast: het risico is nog steeds even groot als 3 maand geleden en we zullen er nog heel 2020 onder gebukt gaan !
 • heiko werner

  1 jaar geleden
  Het veiligste land in Europa, hier in Slovenië! 49 besmettingen per 100000 inwoners over de hele periode! Maskers, security aan grotere winkels, hand hygiëne, lok downs tot Grenz van gemeente met politie controles en een bevolking de de regels grotendeels volgt! Resultat wenig besmettingen, wenig doden! En een terug draaiende economie! Wij zijn blij om hier te mogen woonen en werken.
 1. Hevige moessonregens teisteren Azië: ruim 100 doden in India, zwaar getroffen China zet zich opnieuw schrap

  Hevige moessonre­gens teisteren Azië: ruim 100 doden in India, zwaar getroffen China zet zich opnieuw schrap

  Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.