IN KAART: Dit zijn de meest en minst corrupte landen ter wereld

Meer dan twee derde van de landen scoort minder dan 50 punten op 100 op de corruptie-index van de ngo Transparency International. "Dat betekent dat meer dan zes miljard mensen leven in een land dat corrupt is", aldus de ngo bij de publicatie van haar jaarlijkse lijst. België staat met een score van 75 op de 16de plaats.

98 reacties

 • Bert Bangers

  2 jaar geleden
  Dit is voor transparantie, nu nog ideologische. Krijg je ineens een ander beeld.
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  Als je bij de " goede partij" een partijkaart heb gaan ook alle deuren voor u open. Ook een vorm van corruptie. En dan maar te zwijgen over hun partijbastion. Je miest eens weten.
 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met deze foto, het had volledig rood moeten zijn, daar hoef jezelf geen onderzoek moeten voor doen! Corruptie heb je overal in sommigen landen wat meer zelf in ons klein Belgenlandje zijn er genoeg om op te noemen.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Een Nederlander die ik gekend heb zei altijd: "België is het landje waar niks mag maar alles kan" en hij is dus niet de enige niet die deze mening toegedaan is. Met zo'n 2800+ verkozenen met een hoop personeelsleden met de juiste kleur van partijkaarten en het recht om een proces af te kopen, als je rijk genoeg bent, is het dus niet moeilijk dat er hier van alles gebeurt dat het daglicht schuwt. Maar die potjes worden professioneel toegedekt daar zijn ze goed in.
 • Marc Van der Vloedt

  4 jaar geleden
  Tijd om crypto munten te lanceren (van)uit... Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Rusland,...de gecorrumpeerden zullen moeten vluchten met hun "vreemde" valuta of de "betere" nationalisten moeten worden of berecht, terecht staan en terecht gesteld worden.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.