IN KAART: Dit zijn de meest en minst corrupte landen ter wereld

Meer dan twee derde van de landen scoort minder dan 50 punten op 100 op de corruptie-index van de ngo Transparency International. "Dat betekent dat meer dan zes miljard mensen leven in een land dat corrupt is", aldus de ngo bij de publicatie van haar jaarlijkse lijst. België staat met een score van 75 op de 16de plaats.

98 reacties

 • Bert Bangers

  2 jaar geleden
  Dit is voor transparantie, nu nog ideologische. Krijg je ineens een ander beeld.
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  Als je bij de " goede partij" een partijkaart heb gaan ook alle deuren voor u open. Ook een vorm van corruptie. En dan maar te zwijgen over hun partijbastion. Je miest eens weten.
 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Wat is er mis met deze foto, het had volledig rood moeten zijn, daar hoef jezelf geen onderzoek moeten voor doen! Corruptie heb je overal in sommigen landen wat meer zelf in ons klein Belgenlandje zijn er genoeg om op te noemen.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Een Nederlander die ik gekend heb zei altijd: "België is het landje waar niks mag maar alles kan" en hij is dus niet de enige niet die deze mening toegedaan is. Met zo'n 2800+ verkozenen met een hoop personeelsleden met de juiste kleur van partijkaarten en het recht om een proces af te kopen, als je rijk genoeg bent, is het dus niet moeilijk dat er hier van alles gebeurt dat het daglicht schuwt. Maar die potjes worden professioneel toegedekt daar zijn ze goed in.
 • Marc Van der Vloedt

  4 jaar geleden
  Tijd om crypto munten te lanceren (van)uit... Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Rusland,...de gecorrumpeerden zullen moeten vluchten met hun "vreemde" valuta of de "betere" nationalisten moeten worden of berecht, terecht staan en terecht gesteld worden.
 1. Slachtoffers van schietpartij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Slachtof­fers van schietpar­tij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Er zijn vier leerlingen omgekomen bij de schietpartij op de middelbare school in Oxford (Michigan). Tate Myre (16), een veelbelovende footballspeler, stierf terwijl hij in een politiewagen naar het ziekenhuis gevoerd werd. Ook Hana St. Juliana (14) en Madisyn Baldwin (17) kwamen om. Justin Shilling (17) die vocht voor zijn leven, is vandaag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Op de beelden van een TikTok-video ziet u hoe studenten hun klas gebarricadeerd hadden. Toen er iemand op de deur klopte, maakte paniek zich van hen meester. Wat de dader bezielde, is nog steeds niet duidelijk.