Het Morandi-viaduct in Genua, de dag nadat het instortte in 2018. Zo'n 43 mensen lieten daarbij het leven. De snelwegbrug was slecht onderhouden en de uitbater vervalste veiligheidsrapporten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Morandi-viaduct in Genua, de dag nadat het instortte in 2018. Zo'n 43 mensen lieten daarbij het leven. De snelwegbrug was slecht onderhouden en de uitbater vervalste veiligheidsrapporten. © EPA

In Italië komt veiligheid nooit op de eerste plaats: kwestie van mentaliteit, en de maffia

De ramp met de kabelbaan aan het Lago Maggiore illustreert één van Italiës grootste problemen. Het land heeft te kampen met een versleten infrastructuur. Daardoor storten ook bruggen in en kunnen scholen niet aan een aardbeving weerstaan. Waarom het zo vaak zo fout loopt in Italië.

1 reactie

  • Patrick Kelchtermans

    2 maanden geleden
    Wel ja, geloof ik meteen. In de meest toeristische gebieden in Italie word je zo schaamteloos opgelicht dat je je in een derdewereldland waant. Steevast te weinig wisselgeld terugkrijgen, zelfs in een doodgewone supermarkt, tot vervelens toe aangeklampt worden door mega-agressieve straatverkopers, namaakbrol aangesmeerd krijgen, zelfs in 'normale' winkels… Het is een prachtig land met gouden mensen, als je weet waar je moet zijn en vooral waar je niet moet zijn.
  1. Zwangere vrouwen kunnen ergere symptomen krijgen door deltavariant: “Bescherm uzelf en uw baby via vaccin”

    Zwangere vrouwen kunnen ergere symptomen krijgen door deltavari­ant: “Bescherm uzelf en uw baby via vaccin”

    De Engelse hoofdverloskundige Jacqueline Dunkley-Bent dringt er bij haar collega’s op aan om meer zwangere vrouwen aan te moedigen tot vaccinatie tegen het coronavirus. Momenteel laten heel wat zwangere vrouwen zich niet vaccineren. Uit een onderzoek van de universiteit van Oxford is onlangs echter gebleken dat zij ergere symptomen kunnen krijgen wanneer ze geconfronteerd worden met de deltavariant van het virus.